Foto: Matīss Markovskis
Pirmdien, 18. novembrī, tika svinēta Latvijas neatkarības proklamēšanas 101. gadadiena, un par godu šim īpašajam notikumam notika daudzi patriotiski pasākumi. Par ikgadēju tradīciju nu jau kļuvusi arī labdarības balle Rīgas Latviešu biedrības namā.

Labdarības balle, kas notika 18. novembra priekšvakarā, ierasti ir viens no skaistākajiem un krāšņākajiem Latvijas dzimšanas dienas svinību pasākumiem Rīgā, un to ik gadu apmeklē daudzi sabiedrībā zināmi un cienījami ļaudis.

Kā "Delfi Izklaidi" informē pasākuma rīkotāji, šogad krāšņo pasākumu ar priekšnesumiem kuplināja talantīgais pianists Vestards Šimkus, salonansamblis izcilā vijolnieka Raimonda Ozola vadībā, vokālā grupa "Insomnia", Latvijas Universitātes deju ansamblis "Pērle", deju orķestris "Mirāža" (diriģents – Lauris Amantovs). Savukārt pirms balles biedrības nama vestibilā viesus sagaidīja un sveica koklētāju ansamblis "Balti".

Balles gaitā notika arī tradicionālā mākslas darbu izsole, kurā tika piedāvāti divi nesen mūžībā aizgājušās izcilās mākslinieces Džemmas Skulmes darbi (par tiem iegūtie 3500 eiro tiks veltīti viņas piemiņas iemūžināšanai), kā arī Ilzes Preisas, Ditas Lūses, Jāņa Kalnmaļa, Sarmītes Caunes un Ivara Heinrihsona gleznas (par šiem darbiem izsolē iegūtie līdzekļi tiks veltīti Rīgas Latviešu biedrības nama restaurācijai).

Pusnaktī, sagaidot Latvijas valsts 101.dzimšanas dienu, tika dziedāta valsts himna, saskandināts šampanietis un nobaudīta svētku torte. Savukārt pēc pusnakts balles viesi devās uz Brīvības pieminekli, kur kā pirmie sveica Latviju 101.dzimšanas dienā, nolika sarūpētos ziedus un uzdziedāja maestro Arvīda Platpera vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!