Foto: 'Eirovīzijas' fanu klubs 'OGAE Latvia'

Līdz starptautiskajam dziesmu konkursam "Eirovīzija", kas šogad notiks Izraēlā, Telavivā, atlicis tikai viens mēnesis, un muzikālās sacensības gaidās aizvadītās nedēļas izskaņā Rīgā notika ļoti īpašs koncerts "Eurovision Preparty Riga 2019".

Konkursa iesildošais burziņš notika naktslokālā "Crystal Club", kur bija sapulcējušies ne tikai "Eirovīzijas" Latvijas fanu kluba biedri, bet arī vairāku dalībvalstu pārstāvji un pašmāju grupa "Carousel", kas šogad plūca uzvaras laurus nacionālajā atlasē "Supernova".

Kā vēsta pasākuma rīkotāji, koncerta tematika bija Izraēla, jo tās pilsētā Telavivā maijā notiks muzikālais konkurss "Eirovīzija".

Pasākumu atklāja ar divām "Eirovīzijas" dziesmām, kas Izraēlai savulaik nesušas uzvaru – "Diva" (1998. gads) un "Hallelujah" (1979. gads). Kompozīcijas izpildīja Rīgas ebreju skolas absolvente Anna Judelsone. Klātesošos svinīgi uzrunāja un uz Telavivu aicināja arī Izraēlas vēstniecības konsule Hani Nahmias.

Vakara galvenie mākslinieki bija grupa "Carousel" – Latvijas pārstāvji šī gada "Eirovīzijā". Grupa izpildīja vairākas dziesmas, tostarp arī "That Night" – kompozīciju, ar kuru startēs Telavivā.

Emocionāli un ar ovācijām publika uzņēma viesus no Norvēģijas – "Eirovīzijas" dalībniekus grupu "Keiino". Viņi savu "eirodziesmu" "Spirit In the Sky" izpildīja pat divas reizes, jo to pieprasīja publika. Jāatzīmē, ka patlaban bukmeikeri lielajā "Eirovīzijas" finālā grupai "Keiino" paredz vietu labāko desmitniekā.

Uz skatuves kāpa arī "Supernova" finālists un Latvijas "Eirovīzijas" fanu kluba 2019. gada simpātiju balvas ieguvējs Edgars Kreilis. Uz Rīgu bija atbraukusi arī Lietuvas atlases otrās vietas ieguvēja un fanu mīlule Monika Marija Paulauskaite, kura izpildīja dziesmas "Criminal" un "Light On".

Pasākumā bija arī divi īpašie video sveicieni – no saulainās Losandželosas sveicienu visiem "Eirovīzijas" faniem sūtīja iepriekšēja gada Latvijas pārstāve "Eirovīzijā" Laura Rizzotto. Savukārt šī gada pārstāvji no Austrijas, Igaunijas, Krievijas, Kipras, Vācijas un Čehijas bija atsūtījuši sveicienus un atvainošanos, ka dažādu iemeslu dēļ viņiem nebija iespēja atbraukt uz Rīgu.

Ar īpašu video koncerta laikā tika pieminēts pāragri mūžībā aizgājušais mūziķis Valters Frīdenbergs, kuru "Eirovīzijas" fani un žurnālisti ļoti labi pazina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!