Foto: DELFI

Pirmdienas, 18. februāra, vakarā viesnīcā Roma savu jaunāko mākslas darbu izstādi Anima prezentēja skandalozais pašmāju mākslinieks Artūrs Bērziņš (attēlā centrā). Uz izstādes atklāšanu bija ieradies kupls skaits pašmāju mākslas mīļotāju, tostarp - arī sabiedrībā pazīstamas personas.

Ar pavasarīgu ziedu buķeti mākslinieku sveica bijusī iekšlietu ministre Linda Abu Meri, kura izstādi baudīja kopā ar vīru, arābu izcelsmes gastroenterologu Hosamu.

Ar jaunu tēlu - koši oranžiem matiem, pārsteidza dziedātāja Anita Intaite jeb Košā. Dziedātāja iejutusies modeles lomā, pilnīgi kaila pozējot kādam no Bērziņa mākslas darbam, kas arī izlikts aplūkošanai izstādē. Provokatīvā mākslinieka izstādi novērtēja arī kolēģe no radošās jomas - gleznotāja Ieva Bondare.

Jaunais Bērziņa veikums - rastra grafikas cikls Anima - veltīts šķietami iluzoram, lai arī abstraktā ziņā dziļam jēdzienam "skaistums", kurš, par spīti frāzei "skaistums izglābs pasauli", tomēr pasauli visdrīzāk neizglābs. Toties tas var izglābt cilvēku kā atsevišķu vienību, pārliecināts ir mākslinieks.

Pirmo darbu no šī cikla mākslinieks atklāja jau Valentīna dienā. Interesanti, ka darbā redzams pats mākslinieks, kurš, iejuties kaila slīkoņa tēlā, zviln savas draudzenes Daces skavās.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!