Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajās brīvdienās Rīgā norisinājās ikgadējās šampanieša dzīres – dzirkstošs burziņš, kurā bija sapulcējusies izmeklēta sabiedrība. Svinību namamāte šogad bija apburošā modes un stila lietpratēja Maija Silova.

15. jūnijā tika atzīmēti šampaniešu nama "Moët & Chandon" gadskārtējie svētki, kuru ietvaros ļaudis visā pasaulē 24 stundu garumā sanāca kopā un pacēla glāzes, lai svinētu dzīvi un dzirkstošo dzērienu.

Svinības no rīta līdz vakaram, iestiepjoties arī naktī, vienoja vairāk nekā miljons cilvēku no Ņujorkas līdz Ivisai un no Londonas līdz Tokijai, "Delfi Izklaidi" informē pasākuma rīkotāji.

Tradīcija tika aizsākta 2016. gadā, un šogad svinētājiem tika piedāvāta mirdzošu pasākumu izlase, kas iesākās sestdienas rītā un turpinājās līdz pat svētdienas rīta gaismai.

Šampanieša svinību brančs Rīgā notika elegantajā restorānā "Bibliotēka No.1", un to apmeklēja modes pasaules pārstāves – dizainere Viktorija Joniene un žurnāla "Pastaiga" galvenā redaktore Liene Stūraine, aktrise Zane Vaļicka, māksliniece Ieva Bondare ar vīru politiķi Mārtiņu Bondaru, fotogrāfe Vika Aņisko, blogere Elizabete Gorina, stilīgā modele Sintija Selicka ar draugu, fotogrāfu Miku Užanu, un citi šampanieša mīļotāji.

Norādītais ģērbšanās stils bija boho-šiks – bohēmiski, taču vienlaikus eleganti tērpi. Vairākas dāmas kā tēlu papildinošu aksesuāru bija izvēlējušās šikas salmu cepures.

Izsmalcinātajās vēlajās brokastīs viesi tika cienāti ar šampanieti, bet vēlāk svinības turpinājās ar izsmalcinātām astoņu kārtu vakariņām. Pieredzējušais vīnzinis un pirmais Latvijas vīnziņu čempiona titula ieguvējs Gints Sniedze katrai kārtai bija pieskaņojis atbilstošu šampanieti un vakara gaitā dalījās savās zināšanās par dzirkstošo dzērienu pasauli.

Savukārt svinību grandiozais fināls bija vakara ballīte, kuras ietvaros viesiem bija iespēja sniegt savu interpretāciju par Ņujorkas 70. gadu spožo un krāšņo disko stilu. Spožos tērpus viesi demonstrēja uz sarkanā paklāja.

Aktrise Dārta Daneviča mirdzēja zelta fliteru kostīmā, savukārt aktrise Agnese Zeltiņa pat 70. gadu noskaņās izstaroja pārliecinātu eleganci. Pasākuma tematikai atbilstošus mūzikas ritmus bija piemeklējusi apburošā DJ Maija Rozīte-Krištopane.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!