Foto: DELFI

Sestdien, 23. novembrī, Dailes teātrī norisinājās tradīcijām bagātā "Spēlmaņu nakts" balvu pasniegšanas ceremonija, kurā tika godināti labākie un talantīgākie pašmāju teātra aprindu pārstāvji. Pasākumus vienkopus bija sapulcējis daudzas iemīļotas un cienījamas skatuves zvaigznes.

Pēc tam, kad balvas bija izdalītas un svinīgā ceremonija beigusies, pasākuma apmeklētāji turpināja svinēt turpat Dailes teātra foajē. Pēc oficiālās ceremonijas tur norisinājās līksma ballīte, kurā pulcējās aktieri, režisori un citi ar teātra dzīvi saistīti ļaudis.

Banketa viesi tika cienāti ar uzkodām un dzērieniem, un vakara gaitā netrūka nedz muzikālu pārsteigumu, nedz līksmu danču. Tāpat arī viesi varēja nopozēt pie foto sienas, kuras priekšā bija noklāts sarkanais paklājs. Daudzi kopā sanākšanu izmantoja, lai papļāpātu ar kādu sen neredzētu kolēģi vai paziņu.

Jau vēstīts, ka šogad "Spēlmaņu nakts" ceremonijā triumfējis režisors Elmārs Seņkovs un viņa iestudētā Raiņa luga "Pūt, vējiņi!" Latvijas Nacionālajā teātrī, saņemot gan "Spēlmaņu nakts" Grand Prix balvu, gan uzvaru kategorijā "Labākais režisors".

Gada labākā aktiera titulu ieguvis Mārtiņš Meiers par titullomu Indras Rogas iestudētajā izrādē "Hamlets" Valmieras teātrī, bet Gada labākās aktrises godu saņēma Ilze Ķuzule-Skrastiņa par vairākām lomām Dailes teātrī. Vairāk par citiem balvu saņēmējiem var uzzināt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!