Foto: Vika Anisko
Aizvadītās nedēļas izskaņā vērienīgas svinības norisinājās rīdzinieku un pilsētas viesu iecienītajā restorānā-bārā "Koya" – tur ar līksmu ballīti tika atzīmēts vasaras sezonas sākums.

Atklāšanas ballītē ar nosaukumu 'Koya 2.0' uzstājās pasaules atzinību ieguvušie "Domenique Dumont" un citas pazīstamas muzikālās apvienības. Burziņu kuplā skaitā apmeklēja sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Viesi varēja baudīt restorāna atjaunoto interjeru, labu mūziku, gardus dzērienus, kā arī Āzijas virtuves iedvesmotus grila gardumus un desertus, kas tapa restorāna izcilā šefpavāra Pāvela Skopas vadībā.

Pasākuma viesu vidū bija restorāna jaunā interjera dizaina autore, "Kirson Design Group" vadītāja Evija Ķirsone-Slavinska, pazīstamais režisors Vladislavs Nastavševs, zīmola "Nolo" modes dizainere Viktorija Joniene, modes dizainere, žurnāla "L'Officiel Latvia" modes redaktore Dace Krieviņa-Bahmane, grupas "Tautumeitas" producente Santa Kola, "Honeymoon High" radošā direktore Agnija Grigule un daudzi citi restorāna "Koya" atbalstītāji un draugi.

Pasākuma kulminācijā VIP viesiem uzstājās viens no starptautiski atpazīstamākajiem Latvijas projektiem elektroniskās mūzikas scēnā – "Domenique Dumont". Elektroniskās mūzikas projekts ir sadarbība starp latviešu mūziķu duo Artūru Liepiņu un Aneti Stuci un enigmātisku mākslinieku no Francijas, kura eksistenci nevar nedz apstiprināt, nedz noliegt.

"Domenique Dumont" mūziku varētu raksturot kā elektronisku avangard-popu, lai gan tā ik pa laikam paviesojas dažādās žanra teritorijās – tādās, kuras zinātāji sauc par "balearic", "soft rock", "synth-pop". Savukārt paši izpildītāji uzskata, ka tas vienkārši ir tas, kas notiek, kad maksimāli atbrīvojies un ļaujies brīvajam domu lidojumam, necenšoties ierobežot sevi konceptos un noteikumos.

Foto: Vika Anisko

Pasākuma gaitā viesus priecēja arī muzikālās apvienības "D.A.L.I./Moscow", "Mariash/Malork" un "Kosmetique". Pasākuma idejas un realizācija bija tapusi sadarbībā ar producentu apvienību "PIÉTRO".

Savukārt gardēžus īpaši sajūsmināja grila delikateses un deserti, kas sniedza ieskatu restorāna šefpavāra Pāvela Skopas jaunajā ēdienkartes virzienā – jaunas vispasaules virtuves garšas, akcentu liekot uz Āzijas virtuvi, "Delfi Izklaidi" informē pasākuma rīkotāji.

Tāpat arī viesi atzinīgi novērtēja "Koya" jauno interjeru, kas restorānā liek ienākt jaunām vēsmām un viegluma sajūtai, vienlaikus saglabājot tā unikalitāti, ko iecienījuši apmeklētāji jau vairākas sezonas. Kā stāsta interjera arhitekte Evija Ķirsone-Slavinska, viņas mērķis bija šo vietu padarīt nedaudz "panciskāku", tādejādi piešķirot restorānam vairāk brīvības sajūtu.

Līksmošana un dejas restorānā turpinājās līdz pat rīta gaismai, un vērienīgais pasākums iezīmēja restorāna rīkoto ballīšu sēriju, kas norisināsies visas vasaras garumā, priecējot viesus ar atzītiem pašmāju un ārvalstu māksliniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!