Foto: Publicitātes foto

Gandrīz katrā naktsklubā tā potenciālie apmeklētāji tiek izvērtēti ne tikai pēc vecuma, bet arī vizuālā tēla, attiecīgi pieņemot lēmumu par cilvēku ielaišanu ballītē. Šai sakarā kluba Coyote Fly face control meitene Lāsma Jukone (attēlā pa labi) atklāj, kādas ir naktsklubu apmeklētāju izplatītākās kļūdas.

"Face control darbs izpaužas kā cilvēku izskata izvērtēšana, pieņemot lēmumu, vai viņi atbilst kluba noskaņai un ir pienācīgi saposušies, lai varētu tajā iekļūt. Tāpat kopā ar apsargiem pārbaudām, vai cilvēks nav pārāk iereibis un nesagādā neērtības pārējiem ballītes viesiem.

Tādējādi kopumā noteicošie faktori tam, vai potenciālais apmeklētājs tiks ielaists klubā, ir atbilstošs izskats un adekvāts stāvoklis," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Lāsma.

"Uz klubu noteikti nedrīkst nākt sporta apavos vai apģērbos, kādos, piemēram, puiši apmeklē sporta zāli. Tomēr face control kļūdas nepieļauj tikai puiši. Arī meitenēm nereti gadās ietērpties neatbilstoši kluba koncepcijai.

Visizplatītākā kļūda ir UGG tipa zābaku uzvilkšana, īpaši ziemā, kad ārā ir auksti. Protams, šie apavi ir ērti, tomēr, manuprāt, tie ir paredzēti valkāšanai ikdienā, un, dodoties izklaidēties, tie būtu jānomaina.

Tām obligāti nav jābūt augstpapēžu kurpēm, tomēr kam nedaudz smalkākam par ikdienā valkātajiem apaviem gan. Līdzīgi arī puišiem nav ieteicams vilkt baltas sporta kediņas, kas iecienītas brīvajā laikā," skaidro face control meitene.

"Protams, ir bijuši arī gadījumi, kad cilvēki atnāk patiešām savādi ģērbušies. Reizēm nākas atteikt apmeklētājiem, kas tērpušies Helovīnam raksturīgos kostīmos. Svētku laikā tā ir norma, bet ikdienā šādi ģērbtiem cilvēkiem ieeju liedzam.

Tāpat esam atteikušies ielaist cilvēkus, kas nāk Adidas sporta tērpos ar trīs strīpām un attiecīgos apavos. Šāds izskats nepavisam neatbilst nakts kluba koncepcijai," stāsta Lāsma.

Taujāta, vai neapmierinātie apmeklētāji pret face control pieņemto lēmumu protestē, meitene atbilst apstiprinoši. "Protams, neizbēgami ir arī pārmetumi no cilvēkiem, kuri nesaprot, kādēļ netiek ielaisti klubā.

Parasti gan cenšos laipni aprunāties, izskaidrojot situāciju, un, ja redzu, ka cilvēki man arī laipni atbild, sakot, ka ļoti, ļoti vēlas izklaidēties, tad, ar noteikumu, ka nākamreiz tiks ievērots atbilstošs apģērba stils, acis nedaudz pieveram un ballēties gribētājus klubā ielaižam.

Vienmēr jau visu var sarunāt, un ar striktu "Nē!" nevienam neatsakām. Patiesībā jau viss ir attieksmē un tajā, kā cilvēks runā un cenšas visu nokārtot," nosaka Lāsma.

Foto galerijā: neliels ieskats pēdējā laikā notikušajās kluba ballītēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!