Māsas Diāna (attēlā) un Simona Kubasovas, kurām pašām jau ir vērienīga pieredze dažādos skaistumkonkursos kā dalībniecēm, izlēmušas likt lietā gūto pieredzi un saviem spēkiem organizēt konkursu Mis un misters Ogre un pamatīgu apmācības kursu tā dalībniekiem.

"Es kopš 2009. gada esmu piedalījusies četros skaistumkonkursos, bet māsas karjera šajā jomā vēl tikai sākas - viņa ar labiem panākumiem startējusi vienā. Sapratām, ka esam guvušas labu pieredzi šajā jomā un vēlamies tajā dalīties arī ar citiem," izklaides portālam Mango atklāj Diāna.

Iesākumā meitenes izlēmušas kopīgiem spēkiem organizēt skaistuma konkursu dzimtajā Ogrē. "Bērnībā skaistumkonkursa apmeklēšana bija foršākā rajona tradīcija. Diemžēl kopš 2006. gada Ogrē konkurss vairs nenotika, tāpēc mēs izlēmām, ka esam uzkrājušas pietiekami lielu pieredzi, lai varētu atjaunot tradīciju," stāsta jaunā konkursa rīkotāja.

Māsas iecerējušas izveidot patiesi kvalitatīvu konkursu, tāpēc uzņēmušās apmācīt tā dalībniekus trīs mēnešu garumā pirms konkursa.

"Mums pašām skaistuma konkursi ir bijusi liela skola, un mēs gribam savu pieredzi nodot tālāk. Trīs mēnešus garās apmācības dalībniekiem būs ne tikai unikāla iespēja gūt noderīgas zināšanas, bet arī interesants tusiņš.

Kursos pasniegsim pašas un aicināsim arī dažādus vieslektorus. Tas būs intensīvs mācību process trīs mēnešu garumā," par ieceri stāsta Diāna, kura pati meitenēm pasniegs grima mākslas nodarbības.

"Tā kā pati esmu beigusi vizāžistu kursus un man ir liela pieredze konkursos, zinu īpašo konkursu specifiku grima ziņā. Nereti gadās tā, ka skaistas meitenes nedabū labas vietas tikai tāpēc, ka nemāk pareizi uzkrāsoties. Skatuves grims ļoti atšķiras no dienas vai vakara grima, un, nezinot visus knifus, meitene riskē iziet uz skatuves kā pelēkā pelīte," pieredzē dalās zinātāja.

Māsas kopā ar konkursantiem apmeklēs arī sporta zāli, mācīs jauniešiem pareizi ēst, fotografēties un izglītos citās gudrībās.

Skaidrs, ka tik vērienīga projekta organizēšanai būs nepieciešams arī ne mazums naudas, taču ar šo jautājumu māsas veiksmīgi tikušas galā, atrodot sponsorus un sarunājot vieslektorus, kas gatavi ar savām zināšanām dalīties bez atlīdzības.

Pašas Kubasovas pagaidām ar šo projektu nopelnīt necer. "Tas mums ir vairāk hobijam, lai rosinātu aktivitātes dzimtajā pilsētā. Ceram, ka mums izdosies ieviest to par tradīciju un konkursu Ogrē rīkot katru gadu," plānus atklāj Diāna.

Māsas aicina puišus un meitenes, kas vēlas piedalīties konkursā Mis un misters Ogre ierasties uz atlasi 12. novembrī 12.00 Mednieku ielā 23, Ogrē, Ogres Prestižs telpās. Līdzi jāņem pase, meitenēm - peldkostīms un augstpapēžu kurpes, puišiem - peldbikses. Pirms tam vēlams aizsūtīt pieteikumu un foto uz e-pastu misogre@gmail.com

Galerijā: Diāna un Simona Kubasovas, piedaloties skaistuma konkursos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!