Foto: F64
Trešdien, 1. decembrī, no Rīgas krematorijas lielās zāles pēdējā gaitā tika izvadīta aktrise Zigrīda Stungure, no kuras atvadīties bija ieradušies gan viņas ģimenes locekļi un ilggadējie kolēģi, gan aktrises talanta cienītāji.

Stungure mūžībā aizgāja sestdien, 27. novembrī, 82 gadu vecumā. Aktrises karjeru viņa savulaik uzsākusi Liepājas teātrī, bet vēlāk kļuvusi par Dailes teātra aktrisi.

Atpazīstamību Stungure guvusi kā kinoaktrise - 1955. gadā tapušajā filmā Salna pavasarī viņa atveidoja Madaras lomu, vēlāk Martas lomā viņa filmējusies filmā Kā gulbji balti padebeši iet un Elizabetes lomā filmā Vella kalpi, bet par populārāko no viņas kino lomām uzskatāma Kalnkājas kundze filmā Pie bagātās kundzes.

1971. gadā Stungurei piešķirts LPSR Nopelniem bagātās skatuves mākslinieces goda nosaukums, bet 1989. gadā - LPSR Tautas skatuves mākslinieces goda nosaukums. Pirms astoņiem gadiem izdota Stungures dzejas un apceru grāmata Vērpetēs.

Lai atvadītos no skatuves mākslinieces, pirmdien Rīgas krematorijā pulcējās kupls pulciņš viņas radinieku, talanta pielūdzēju un kolēģu. Starp bēru viesiem bija sastopams liels skaits Latvijas aktieru vecākās paaudzes pārstāvju - Gunārs Placēns, Olga Dreģe, Lilita Ozoliņa, Ausma Kantāne un citi Stungures skatuves un kinofilmu partneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!