Foto: DELFI
Melngalvju namā 10. oktobrī notiks Rīgas balle, kas pieteikta iekļaušanai UNESCO nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā.

Kā pavēstīja dziedātāja un Rīgas balles patronese Natālija Tumševica-Ērgle, pasākuma organizatori ir iesnieguši dokumentus, lai balli, kurai šogad aprit piecu gadu jubileja, iekļautu Latvijas nemateriālā kultūras mantojuma un UNESCO pasaules nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā.

Tumševica-Ērgle norādīja, ka Rīgas balle notiks oktobrī un jau tagad notiek debitantu atlase. Sabiedrisko ierobežojumu laikā pasākuma organizatori turpinājuši aktīvi strādāt pie balles organizēšanas, jo viņu mērķis esot dāvināt rīdziniekiem un galvaspilsētas viesiem iespējami vairāk pozitīvu emociju sarežģītajā laikā.

"Vēlamies uzsvērt, ka pasākums atbildīs visaugstākajiem veselības drošības standartiem, kas ir īpaši svarīgi Covid-19 laikā. Mūsu viesi ir mūsu prioritāte, tādēļ darīsim visu iespējamo, lai pasākuma laikā viņi justos drošībā," akcentēja Tumševica-Ērgle.

UNESCO pasaules nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā ir iekļauti vairāk nekā 1000 objektu, tostarp arī slavenās Vīnes balles. Latviju sarakstā pārstāv Dziesmu un deju svētki, kā arī suitu kultūrtelpa. Latvijas nacionālajā sarakstā ir iekļautas 19 nemateriālās kultūras vērtības, kas ir svarīgas un saglabājamas nākamajām paaudzēm, uzsvēra Rīgas balles organizatori.

Kādas izskatījās iepriekšējo gadu balles, lūko fotogalerijās:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!