Foto: DELFI

Igaunijas Harju apriņķa tiesa trešdien pasludināja par bankrotējušu uzņēmumu "Weekend Festival Baltic", kas Pērnavā organizēja tāda paša nosaukuma elektroniskās mūzikas festivālu, kuru bija iecienījuši arī Latvijas mūzikas fani.

Uzņēmuma parādi pārsniedz divus miljonus eiro, ziņo laikraksts "Postimees".

Kompānija iesniegusi maksātnespējas pieteikumu, to pamatojot ar pastāvīgu maksātnespēju, ko izraisījusi 2018. gada festivāla komerciālā neveiksme.

Uzņēmums ir parādā piegādātājiem, darbiniekiem, sadarbības partneriem, kā arī tam ir nodokļu parādi. Kompānijas aktīvi ir apmēram 4000 eiro.

Bankrota administrators Martins Krups teicis, ka festivāls rīkots Igaunijā, Somijā un Zviedrijā, un visās trīs valstīs rīkotājus vajājušas finansiālas problēmas. Igaunijas kompānija "Weekend Festival Baltic" aizņēmusies naudu no Somijas festivāla rīkotājuzņēmuma "WKND Festival" un aizdevusi naudu kompānijai, kas rīkojusi festivālu Zviedrijā.

Igaunijas uzņēmuma parāds māteskompānijai Somijā ir apmēram 500 000 eiro, sacījis Krups.

Tiesa norādījusi, ka bankrota administratoram jānoskaidro, vai maksātnespējas iemesls ir menedžementa kļūdas vai arī notikusi noziedzīga ļaunprātība.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!