Foto: DELFI
Sestdien, 4. janvārī Rīgā tiek atzīmēta slavenā literārā varoņa, detektīva Šerloka Holmsa 160. jubileja, un par godu zīmīgajam skaitlim sarūpēta īpaši bagātīga izklaides porogramma, kas gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem radīja lielu interesi.

Holmsa dzimšanas dienas svinības sākās ar parādes gājienu no Latvijas Mākslas akadēmijas līdz Rātslaukumam, kur visas dienas garumā risinājās koncerts, kā arī bija sarūpētas dažādas aizraujošas sacensības - oriģinālāk tērpto gājiena dalībnieku apbalvošana, putras ēšana britu džentlmeņu stilā ar cimdiem, angļu šķirņu suņu parāde un citas aktivitātes.

Holmsa jubilejas svinības Rīgā norisinās trešo gadu, un vat uzskatīt, ka slavenā detektīva dzimšanas dienas svinēšana kļuvusi par ikgadēju galvaspilsētas tradīciju, kas pulcē Holmsa un citu Artura Konana Doila literāro tēlu sekotājus.

Jubilejas svinību vakarā kinoteātrī K.Suns visiem ģeniālā detektīva faniem ir iespēja noskatīties režisora Igora Masļeņņikova uzņemto filmu Šerloka Holmsa un doktora Vatsona piedzīvojumi: 20. gadsimta sākums ar Vasīliju Ļivanovu galvenajā lomā, bet naktī svētki turpināsies klubā-restorānā Onegin.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!