Foto: Mango

Otrdien, 29. martā, Rīgas cirkā norisinājās konkursa Superpuika 2011 fināls, kurā par "superpuikas" titulu sacentās desmit 11 un 12 gadus veci zēni no visas Latvijas. No labāko četrinieka sīvā cīņā par konkursa uzvarētāju kļuva Eduards Mitris no Jēkabpils pamatskolas.

Otro vietu izcīnīja Eduards Ancāns no Rožupes pamatskolas, bet žūrijas balvu saņēma Kārlis Ķuzis no Druvas vidusskolas.

Šogad zēniem sevi bija jāpierāda tehniskos, fiziskos un mākslinieciskos pārbaudījumos - cirka arēnā puikas veica specifiskus uzdevumus, kā arī pārvarēja aizraujošu trasi, kas sniedzas līdz pat Rīgas cirka kupolam.

Tāpat notika netradicionāli profesionāli paraugdemonstrējumi - pavārmākslas šovs kopā ar Elmāru Tanni, amatniecības konkurss Vienkoča pārvērtības ar koktēlnieku Rihardu Vidzicki, frīkbaiku un velotriāla šovs, trīsdimensionālās tāfeles paraugdemonstrējumi sadarbībā ar Mākslas akadēmijas dizaina nodaļu.

Konkursa Superpuika 2011 finālistus atbalstīt bija ieradušies ne vien zēnu mammas un tēti, bet arī daudzi draugi un skolas biedri, kuri īpaši šim pasākumam par godu bija izveidojuši dažādus plakātus ar uzmundrinošiem saukļiem.

Superpuiku konkursa 20. jubilejas konkursa žūrijā bija Rīgas cirka direktore Lolita Lipinska, divkārtējs "superpuika" Atis Apels, humorists Ufo jeb Kaspars Upacieris, žurnāla Ilustrētā Junioriem redaktore Sanda Krasta un vairāki citi pazīstami cilvēki.

Galerijā: ieskats konkursa Superpuika 2011 norisē Rīgas cirkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!