Foto: DELFI
Sestdienas, 19. oktobra, vakarā nesen atvērtajā "Hanzas peronā" Rīgā tika aizvadīts krāšņs lielkoncerts par godu atraktīvā šefpavāra Mārtiņa Rītiņa 70 gadu jubilejai, un pasākumus vienkopus bija sapulcējis daudzus populārus un iemīļotus skatuves māksliniekus.

Jubilejas pasākums "Kas var būt labāks par šo. Mārtiņa Rītiņa talantu suminot" vadīšana bija uzticēta Jaunā Rīgas teātra aktierim Gundaram Āboliņam un TV personībām Baibai Sipeniecei-Gavarei un Valteram Krauzem.

Uz skatuves kāpa un sanākušos ar priekšnesumiem priecēja daudzi pazīstami mākslinieki un šefpavāra draugi – operdziedātāja Inese Galante, operas soliste Evija Martinsone, ar kuru kopā gaviļnieks savulaik piedalījās TV šovā "Dziedi ar zvaigzni", operas soliste Ilona Bagele ar pavadošo mūziķu grupu, dziedātāja un "Čikāgas piecīšu" dalībniece Lorija Vuda, Normunds Rutulis, "Jauno Jāņu Orķestris", Aminata, Ieva Akurātere, Varis Vētra, vokālā grupa "Framest", MC orķestris, māksliniece Elita Patmalniece, Olga Rajecka, Aigars Grāvers un citi viesi.

Speciāli uz šo pasākumu bija ieradušies gaviļnieka brāļi, apvienība "Brāļi Rītiņi". Arī pats jubilārs kāpa uz skatuves.

Viesiem tiks piedāvāts izbaudīt arī pavāru sagatavotās uzkodas, ledus šovu, Elitas Patmalnieces vadīto gleznošanas meistarklasi, bārmeņu šovu, "šokolādes sprādzienu" un citus pārsteigumus.

Koncertā iegūtie līdzekļi tiks veltīti Mārtiņa fondam un rehabilitācijas centram "Dūjas".

Viesu vidū bija daudzi šefpavāra paziņas, daiļrades cienītāji, tuvinieki un arī draugi, tostarp sabiedrībā zināmi ļaudis – eksprezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu, politiķis, bijušais Rīgas mērs Andris Teikmanis, Saeimas deputāte Dana Reizniece-Ozola un daudzi citi prominenti cilvēki.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!