Foto: DELFI

Pazīstamā modes raidījumu veidotāja Maija Silova (attēlā centrā), kura kādu laiku bija pazudusi no publiskās aprites, šajā laikā radījusi savu dzejas krājumu - tam dots nosaukums Stihiya, un uz tā prezentācijas svētkiem ceturtdienas, 18. oktobra, vakarā viesnīcā Bergs bija ieradies teju viss pašmāju sabiedrības krējums.

Silova, kura iepriekš bija labi pazīstama kā dažādu modes raidījumu vadītāja, šogad tautu no televīzijas ekrāniem modes sakarā neuzrunāja, bet intervijās atklāja, ka velta laiku savai sirdslietai - top viņas pirmā grāmata, par kuru sapni Silova lolojusi jau ilgu laiku.

Nu beidzot darbs ir padarīts - 18. oktobra vakarā smalkā ballītē ar šampanieša baudīšanu tika svinēta Silovas dzejoļu krājuma Stihiya iznākšana.

Krājums pieejams divās valodās - latviešu un krievu, un tajā apvienoti vairāk nekā 200 dzejoļi. Nosaukums abās valodās ir vienāds, jo krājuma autore uzskata, ka emocijām nav valodas piederības. 

”Cilvēks - tā ir piektā dabas stihija, dažkārt daudz spēcīgāka par iepriekšējām četrām. Viņa jūtas, šaubas, sevis meklējumi un gala rezultātā atbrīvošanās no visa liekā, samierināšanās ir viens no lielākajiem cilvēces noslēpumiem. Tas ir stāsts par mums, kas ir veidots dzejas formā, dažbrīd stihisks, bet vērsts uz mērķi kļūt iekšēji brīvākam, zaudējumus pārvēršot veltēs," par veikumu stāsta Silova.

Uz pasākumu bija ieradušies un Maiju ar krāšņiem ziediem sveica raidījuma Kinomānija vadītāja un portāla Babyroom aktīviste Anna Rozīte, producents Niks Volmārs, uzņēmējas Irēna Pulkinena un Marika Ģederte, modes blogeris Deniss Ševeļovs un teju visas iespējamās visu vecumu Latvijas sabiedrības dāmas, tostarp, Una Ulme, Aija Simsone, Guna Leiškalne un citas.

Grāmata no oktobra vidus būs nopērkama grāmatnīcās visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!