Foto: Alexander Puziy

Aizvadītajā nedēļas nogalē Vecrīgas viesnīcā Grand Palace Hotel norisinājās īpaši krāšņs pasākums – tur plašā pulkā bija pulcējušies sabiedrībā zināmi cilvēki, lai atbalstītu bērnus no maznodrošinātām ģimenēm.

Kā vēsta pasākuma organizatori, pirmajā Martas ballē ir savākti vairāk nekā 5000 eiro, kas ļaus 29 bērniem no maznodrošinātām ģimenēm veselu gadu apmeklēt Jauno bruņinieku skolu, lai fiziski un kulturāli attīstītos.

Martas balles viesi, kuru vidū bija televīzijas raidījumu vadītāja Maija Silova, slavenais hokejists Sandis Ozoliņš, uzņēmēja Irēna Pulkinena ar pavadoni Oskaru Barševski, Latvijas eksprezidents Valdis Zatlers ar sievu Lilitu, uzņēmēji Aija Simsone un Pēteris Šmidre, Rīgas domes auditore Kristīne Lindenblate, uzņēmēji Tatjana un Vladimirs Taureni un citi, ar prieku atbalstīja noteikto ģērbšanās kodeksu, kas paredzēja apmeklēt balli 18. gadsimta tērpos vai vakartērpā ar masku.

Pasākuma organizatori aprēķinājuši, ka no biļešu tirdzniecības, izsoles un loterijas ir izdevies savākt vairāk nekā 5000 eiro, kas ļaus 29 bērniem no maznodrošinātām ģimenēm apmeklēt Jauno bruņinieku skolu, kur viņi mācīsies etiķeti, viduslaiku dejas un loka šaušanu.

Turklāt zēni apgūs paukošanas, pašaizsardzības un viduslaiku tērpu darināšanas pamatus, bet meitenes - pīšanas mākslu un aktiermeistarību. Bezpeļņas biedrība Labo darbu fabrika arī ir nolēmusi atbalstīt Martas balles iniciatīvu, iegādājoties bērniem mācību līdzekļus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!