Foto: Vida Press
Britiem Anglijā un Velsā pirmdiena, 26. augusts, ir oficiāla brīvdiena, un daļai sabiedrības nedēļas nogale ar astīti bijusi kārtējā iespēja apstaigāt bārus un izālēties tā, it kā rītdiena nekad nepienāks.

Īpaši līksma atmosfēra aizvadītās nedēļas izskaņā valdījusi Mančestrā – tur aizvadīts ikgadējais praids. Kā vēsta britu prese, pilsētā burtiski kūsājusi dzīvība, un ielās izgājuši ne tikai vietējie iedzīvotāji, bet arī sabraukušie tūristi un viesi.

Tas, ka gan britu lēdijas un džentlmeņi, gan arī jaunieši prot sirsnīgi un ar pilnu krūti svinēt, nevienu jau sen vairs nepārsteidz. Ikreiz, kad pienāk svētki vai arī parlaments piešķīris kādu papildu brīvdienu, daļa nācijas steidz uz bāriem un klubiņiem.

Ālēšanās parasti beidzas tikai līdz ar pirmajiem gaiļiem, un daudziem ballētājiem neatņemama rīta sagaidīšanas tradīcija ir kāda ātrās ēdināšanas restorāna apmeklējums, lai pirms došanās pie miera vēl kārtīgi pamielotos ar frī kartupeļiem un burgeriem.

Līdz ar jauniešu pūļiem, kas iziet ielās, nesnauž arī preses fotogrāfi, kas steidz iemūžināt pie bāriem un uz ielām notiekošo, un parasti viņu uzņemtie kadri iezīmē visai sūru ainu.

Arī šajās brīvdienās daudzi zaudējuši mēra sajūta, pārlieku aizrāvušies ar alkohola lietošanu un beigās attapušies, guļot zālē vai turpat uz ielas. Tāpat arī mediķiem nācies iesaistīties un steigt palīgā dažiem indivīdiem, kuri pārmērīgas dzeršanas dēļ zaudējuši samaņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!