Foto: Publicitātes foto
Bezpeļņas sabiedriskā labuma organizācija "Bērzes strazdi" paziņojusi, ka tiek atcelts vērienīgais Līgo svētkos plānotais pasākums tautiešiem Lielbritānijā.

Iepriekšējos gados organizētie Jāņu festivāli īpašumā "Straumēni", Anglijā, izcēlušies ar sevišķi kuplu apmeklētāju skaitu. Turp no Latvijas koncertēt brauca virkne pašu mājās pieprasītākie mūziķi un grupas.

Šī gada festivālā kā galvenie viesi bija pieteiktas grupas "Labvēlīgais Tips", "Galaktika", kā arī dziedātājs Lauris Reiniks un reperis "Edavārdi".

Vēsturiski aktīvistu kopa "Bērzes strazdi" ir biedrība, kas organizē vairumu plaša apmeklējuma koncertus un sanākšanas Lielbritānijā mītošajiem Latvijas valstspiederīgajiem, tādējādi stiprinot latvisko pašapziņu un kopā sanākšanas prieku diasporā Apvienotajā Karalistē.

"Bērzes strazdi" ieguvusi arī sabiedriskā labuma un labdarības organizācijas statusu Latvijā.

Īpaši apmeklēts allaž bijis kolektīvās līgošanas triju dienu pasākums Anglijā. Šogad pasākums ir atcelts, bet iepriekš iegādātās biļetes būs derīgas 2021. gada vasaras festivālam, teikts organizācijas paziņojumā vietnē "Facebook".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!