Foto: Reuters/Scanpix

Aizvadītās nedēļas nogalē Austrijas galvaspilsētā Vīnē notika divdesmitā ikgadējā "Dzīves balle" (Life Ball), kas ir labdarības pasākums cīņā pret AIDS, un šogad tajā piedalījās gandrīz 40 000 visdažādāko dīvaiņu un slavenu cilvēku.

Starp festivāla galvenajiem viesiem bija ukraiņu izcelsmes modele un aktrise Mila Jovoviča, kura pārstāv Amerikas AIDS izpētes fondu, kā arī bijušais ASV prezidents Bils Klintons, kurš jau sesto gadu pēc kārtas prezentē projektu Clinton Health Access Initiative.

Starp prominentākajiem visiem bija arī čehu modele Karolīna Kurkova, Silvestra Stallones bijusī sieva - dāņu aktrise Brigita Nilsena, amerikāņu aktieris Šons Pens, spāņu aktieris Antonio Banderass un daudzi citi.

Protams, neiztrūka arī par šī festivāla mūzu dēvētā amerikāņu modele, "ballīšu karaliene" un modes ikona Amanda Lepora (attēlā), kura uzskatāma par ASV populārāko transvestītu un tiek dēvēta par sievieti, kurai veiktas visvairāk plastiskās operācijas.

Tradicionālo modes šovu šajā gadā piedāvāja žurnāls Vogue Italia, un visraibākos tērpus bija sagatavojuši tādi pazīstami dizaineri kā Roberto Kavalli, Vivjena Vestvuda, Džanfranko Ferre un citi.

Šī gada balles sauklis bija "Sakaujiet neziņas liesmas", tāpēc arī savā uzrunā Mila Jovoviča uzsvēra cīņu pret tumsonību. "Pats būtiskākais ir tas, ka mēs šeit esam sapulcējušies, lai izglītotu cilvēkus, lai pastāstītu viņiem, kā tas ir patiesībā," teica aktrise.

Pagājušā gada Life Ball festivālā ziedojumiem tika savākti vairāk nekā 1,9 miljoni eiro, kas novirzīti cīņai pret HIV un AIDS, bet saskaņā ar ekspertu aplēsēm šogad šī summa varētu būt pat lielāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!