Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītās nedēļas nogalē Austrijas galvaspilsētā Vīnē notikusi jau 19. tradicionālā labdarības balle Life Ball, kuras ietvaros tiek vākti līdzekļi AIDS slimnieku veselības aprūpei un uz kuru bija ieradusies virkne pasaulē dīvaināko cilvēku.

Saskaņā ar tradīciju šī Dzīves balle ir ļoti krāšņs karnevāls, kura mērķis ir nodemonstrēt dzīves uzvaru pār nāvi, un šie pilsētas svētki pulcēja simtiem slavenību un aptuveni 40 000 interesentu. Visi pasākumā iegūtie līdzekļi tiek ziedoti cīņai ar AIDS un HIV inficēto atbalstam.

Biļete uz labdarības pusdienām maksāja 2500 eiro, un to kuplā pulkā apmeklēja pasaules slavenības - amerikāņu dziedātājas Džaneta Džeksone un Keitija Perija, aktrises Brūka Šīldsa, Šarona Stouna un Vūpija Goldberga, bijušais ASV prezidents Bils Klintons un daudzi citi.

Tomēr lielākā uzmanība parasti tiek veltīta grandiozu mērogu diskotēkai, kurā ieejas biļete maksā 150 eiro un kur pulcējas visneparastākie dīvaiņi no dažādām pasaules malām.

Arī šogad diskotēkā uzstājās daudzi īpatnēji ģērbti transvestīti, transseksuāļi, homoseksuāļi, bet vislielākās ovācijas izpelnījās amerikāņu modele, "ballīšu karaliene" un modes ikona Amanda Lepora (attēlā), kura tiek dēvēta par ASV populārāko transvestītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!