Foto: DELFI
Aizvadītajā gadā pašmāju modes dzīvē par sensāciju kļuvušais puisis Jaroslavs Barišņikovs (attēlā) tikko izskanējušajā Rīgas modes nedēļā piedalījās vairākās skatēs un tika novērtēts ne tikai starp pašmāju dizaineriem, bet arī ārvalstu viesiem.

Kā modelis jaunais puisis debitēja aizvadītā gada rudens modes nedēļā, kad viņš piedalījās zīmola QooQoo skatē, bet 16. Rīgas modes nedēļā viņš defilēja jau četrās skatēs, starp kurām bija arī Itālijas zīmola Leitmotiv jaunās kolekcijas prezentācija.

"Ar šī zīmola dizaineriem iepazinos vienā no modes nedēļas afterpārtijiem, un viņi mani uzaicināja uz modeļu kastingu savai skatei. Aizgāju un viņi mani paņēma," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Jaroslavs, kurš pēc skatēm saņēmis ne mazums komplimentu.

"Bija nedaudz smieklīgi, ka man teica, ka es nogāju labāk par dažu labu īsto modeli, no kurām lielākai daļai ir liela pieredze modes skatēs," priecājas puisis, kurš defilēšanu gan īpaši mācījies nekad nav, bet visu apguvis pašmācības ceļā.

"Es daudz skatos modes šovus, un kaut kas no tā visa man acīmredzot ir ieķeksējies galvā - es zinu, kā tam ir jāizskatās," skaidro Jaroslavs, kurš, strādājot modeļu aģentūrā Dandy, neskopojas ar padomiem jaunajām modelēm.

Tiesa, Jaroslavs šaubās par nopietnu modeļa karjeras veidošanu - sava auguma dēļ viņš nevarētu kļūt par profesionālu modeli, tāpēc pieļauj, ka šo nodarbi varētu saglabāt kā hobiju, jo atsevišķiem modes dizaineriem viņa dalība skatēs varētu šķist gana interesanta.

Interesantu piedāvājumu modes jomā puisim netrūkstot - salīdzinoši īsā laikā viņam izdevies gūt gana lielu atpazīstamību, ko apliecina arī tas, ka martā puiša fotoattēli rotā trīs Latvijā iznākošu modes un stila žurnālu lapaspuses.

"Uz modeļu darbu es skatos kā uz hobiju. Man tas ir ļoti interesanti, un mēs taču dzīvojam tikai vienu dzīvi - kāpēc neizmantot visas tās piedāvātās iespējas. Ja būs piedāvājumi, kāpēc nē? Ja savā darbā aģentūrā es redzu vienu modeļu darba pusi, tad skatēs un fotosesijās man ir iespēja redzēt reālo modeļu dzīvi," stāsta puisis.

"Modeļu darbs nav no vieglajiem. Ja kādam tā šķiet, viņš kļūdās. Fotosesijas un skates aizņem ļoti daudz laika. Modeles vakarā ir ļoti nogurušas, un viņas arī nedrīkst doties izklaidēties, jo zina, ka nākamajā rītā ir jāizskatās labi," modes dzīves aizkulises ieskicē Jaroslavs.

Tāpat, darbojoties kā modelim, ir stingri jāpiedomā pie sava ēšanas režīma - tiesa, tas puisim lielas problēmas nesagādā, jo savulaik viņš saviem spēkiem atbrīvojies no liekā svara.

"Agrāk es biju ļoti resns, svēru 90 kilogramus un biju reāls pončiks. Man tas apniku un sāku kontrolēt savu ēdienkarti - trīs gadu laikā nometu visu lieko un tagad sveru 57 kilogramus," atklāj Jaroslavs, kurš ikdienā mēdzot grēkot ar kādu ātro uzkodu, bet nedēļu pirms modes nedēļas viņš ēdis tikai vienu reizi dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!