Foto: AFP/Scanpix/LETA

Populārais apakšveļas zīmols "Victoria's Secret" pirmoreiz savā pastāvēšanas vēsturē uzsācis sadarbību ar transseksuālu modeli – brazīlieti Valentīnu Sampaio.

22 gadus vecā Valentīna, kura pasaulē nāca kā zēns, priekpilnos jaunumus par sadarbību ar izdaudzināto apakšveļas un peldkostīmu zīmolu paziņojusi sociālajā tīklā "Instagram". Viņa padalījusies ar foto, kas uzņemts reklāmas kampaņas tapšanas aizkulisēs.

Vēlāk modele arī publicējusi video, kura aprakstā norādījusi "nekad nepārstāj sapņot".

Fakts, ka "Victoria's Secret" nolēmis sadarboties ar transpersonu, izpelnījies plašu ievērību un uzslavas.

Jāatzīmē, ka pērn rezonansi un sašutumu izraisīja zīmola mārketinga direktora Eda Ramzeka komentārs par to, ka brends neplāno sadarboties ar transseksuālām modelēm. Viņš gan vēlāk atvainojās par sacīto, tomēr sabiedrība ir nepielūdzama, un tikai tagad, kad zīmols nolēmis savā kampaņā iesaistīt transpersonu, viņam izdevies uzspodrināt reputāciju.

Valentīna savu vārdu modes industrijas vēsturē ierakstījusi arī kā pirmā atklātā transseksuālā modele, kura gozējusies uz glancēta izdevuma "Vogue" vāka.

Par Valentīnu modele kļuva 10 gadu vecumā. Kad viņai bija astoņi gadi, psihologs konstatēja, ka viņa nav zēns, bet gan transpersona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!