Foto: DELFI

Ceturtdienas, 2. oktobra, vakarā nesen atklātajā koncertzālē Rīga ar krāšņām modes skatēm noslēdzās jau desmitais modes festivāls Riga Fashion Mood, kurš arī šoreiz bija piesaistījis gana lielu modes interesentu uzmanību.

Otrajā festivāla dienā savas jaunākās kolekcijas demonstrēja par Latvijas modes klasiķiem atzītie mākslinieki Keita, Natālija Jansone, jau ilgāku laiku Ķīnā dzīvojusī ekscentriskā Baiba Ladiga, strauju popularitāti iekarojošie zīmoli More Salt un Nina.

Tāpat bija iespēja klātienē aplūkot izsmalcinātās vakarkleitas no zīmola Agnese Eiduka, kā arī dzīvesprieku nesošo bērnu zīmolu Hebe un Leny Tomy Factory kolekcijas.

Starp pasākuma viesiem bija arī sabiedrībā zināmi cilvēki - modes māksliniece Šeila, aktrise un rotu dizainere Agnese Zeltiņa, dīdžejs un modelis Markus Riva un daudzi citi modes un stila dzīves interesenti.

Jau vēstīts, ka modes festivāls Riga Fashion Mood tiek organizēts kopš 2011. gada. Tā organizators ir biedrība Latvijas Modes palāta, kas apvieno modes dizainerus, mācībspēkus, ražotājus un citas modes attīstībā ieinteresētās personas.

Modes palātas mērķis ir attīstīt modes platformu Latvijā un organizēt pasākumus, kas sniedz iespēju Latvijas modes dizaineriem un zīmoliem piedāvāt jaunās kolekcijas klientu segmentam vietējā un starptautiskā mērogā, kā arī veicināt Latvijas modes patēriņa pieaugumu sabiedrībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!