Foto: ReTV

Vācu valodai Latvijā ir senas saknes. Šīs valodas skolotāju Latvijā ir vairāk nekā spāņu, franču vai citu populārāko Eiropas valstu valodu pedagogu. Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā pašreiz vācu valodu kā otro svešvalodu apgūst vairāk nekā simt skolēnu, tomēr ar vienu skolotāju esot krietni par maz, lai pilnībā atteiktos no krievu valodas mācīšanas. Gatavas atbalstīt skolas pārejas periodā esot arī Vācijas vēstniecība un citas organizācijas, kas šonedēļ apmeklē vairākas mācību iestādes Latvijā.

Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijas pamatakmeni 1927. gadā ieguldījis toreizējais izglītības ministrs, dzejnieks Rainis, kuram vācu valoda nebija sveša. Vācu valodas mēnesī aprīlī skolēni ar savas skolas vēsturi un ikdienu iepazīstina viesus no Vācijas vēstniecības. Skola ir ar mūzikas novirzienu, tāpēc spēlēšana un dziedāšana skolēniem šeit ir tikpat ierasta kā elpošana.

Aizvien populārākā kļūstot arī vācu valoda. Šoreiz vācu valodas stundu gan vada atraktīvais mūziķis Jorans Šteinhauers, bet arī ikdienā 111 audzēkņi kā otro svešvalodu apgūst vācu valodu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!