Foto: AP/Scanpix

Prestižais žurnāls Forbes sastādījis ikgadējo vislabāk apmaksāto modeļu sarakstu, un tā pirmo vietu stabili saglabājusi brazīliešu supermodele Žizele Bundhena (attēlā).

1980. gadā dzimusī Žizele Bundhena ir visveiksmīgākā supermodele modes vēsturē, ko apliecina arī fakts, ka viņai pirmajai no topmodelēm izdevies nopelnīt vienu miljardu ASV dolāru.

Saglabāt līderpozīcijas labāk apmaksāto modeļu desmitniekā Bundhenai palīdzējusi dalība zīmola H&M jaunajā reklāmas kampaņā, kā arī sadarbība ar Chanel modes namu un daudziem citiem brendiem - gada laikā viņa nopelnījusi 42 miljonus ASV dolāru.

Otrajā vietā Forbes sarakstā ierindojusies Austrālijā dzimusī supermodele, viena no Victoria's Secret eņģelīšiem Miranda Kerra, kurai bijuši krietni vien pieticīgāki ieņēmumi - viņa gada laikā nopelnījusi 7,2 miljonus dolāru.

Trešajā vietā gozējas brazīliešu supermodele Adriana Lima ar sešu miljonu dolāru lieliem ieņēmumiem, bet saraksta ceturtajā vietā ir skandalozā britu skaistule Keita Mosa, kura gada laikā nopelnījusi 5,7 miljonus.

Forbes saraksta piektajā vietā ar 4,3 miljoniem dolāru ierindojusies Ķīnas modele Liu Vena - viņa ir ne tikai pirmā ķīniešu supermodele, bet arī pirmā meitene no Ķīnas, kura tikusi pie iespējas defilēt Victoria's Secret šovā.

Tāpat ķīniešu skaistule, kuras kontā ir sadarbība ar tādiem zīmoliem kā H&M, Estee Lauder, Calvin Klein, Hugo Boss un citiem, ir pirmā Ķīnas modele, kurai izdevies iekļūt labāk apmaksāto pasaules modeļu desmitniekā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!