Foto: F64

Ceturtdienas, 4. oktobra, vakarā teltī pie tirdzniecības centra Spice tika atklāts jau par tradīciju kļuvušai modes festivāls Riga Fashion Mood, kas ilgs līdz nedēļas beigām un piedāvās karstākos jaunumus pašmāju modes dzīvē.

Festivāla atklāšanas vakarā pasākuma viesiem bija iespēja iepazīties ar astoņu Latvijas jaunākās paaudzes modes dizaineru un zīmolu svaigākajām kolekcijām - uz mēles tik demonstrēti Reiņa Ratnieka un Daigas Zvirgzdiņas, Zanes Porietes, Kristiānas Kalniņas, Marikas Džūles, Līvas Saules un Milas Ludmilas Kurglikas darinājumi.

Jauno mākslinieku skates noslēdza jau plašu atzinību guvusī Edītes Treijas kolekcija Kalitāns, kuras prezentācijas noslēgumā uz skatuves iznāca modele ar zirga galvu - zirgs Treijas kolekcijā ieņem būtisku vietu un simbolizē radošās brīvības izpausmes.

Pirmo Riga Fashion Mood vakaru apmeklēja daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki - starp viesiem grozījās politiķis Andrejs Klementjevs, androgīnais modelis un modes blogeris Jaroslavs Barišņikovs, bērnu modes pārzinātāja Santa Bindemane, stila raidījumu vadītāja Gundega Skudriņa un daudzi citi modes pasaules cienītāji.

Rudens Riga Fashion Mood norisināsies līdz sestdienai, un kopumā tiks izrādītas 20 jaunākās Latvijas modes dizaineru un zīmolu kolekcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!