Foto: AFP/Scanpix/LETA

No 20. līdz 23. janvārim Parīzē tika aizvadīta augstās modes nedēļa, kurā 2020. gada rudens-ziemas tērpu kolekcijas prezentēja izsmalcinātākie franču zīmoli. Īpašu pārsteigumu stila gardēžiem bija sarūpējies "Givenchy" modes nams.

Daudzi franču augstās modes zīmoli savu kolekciju skates noslēdz ar līgavas kleitas parādi, un arī "Givenchy" šova kulminācijā otrdien uz mēles iznāca viscaur baltā tērpta modele.

Galvenās kāzu kleitas iznešana šoreiz bija uzticēta aizvadīto laiku supermodeles Sindjas Kroufordes meitai Kaiai Gerberai. Kā liecina bildes un vēsta stila izdevumi, franču luksusa zīmola radošā direktore, dizainere Klēra Kellere šoreiz bija īpaši pacentusies.

Skates kulminācijai viņa bija sarūpējusi īpaši grandiozu, krāšņu līgavas tērpu, kas, kā vēsta modes žurnāli, vienlaicīgi bija romantisks, un tajā pašā laikā arī ļoti avangardisks.

Modele izrādīja kuplu, no daudzām mežģīņu kārtām veidotu kāzu tērpu ar ieaustiem ziedu motīviem. Kleita atsedza valkātājas plecus un kaklu. Savukārt ekscentrisku akcentu visai gaisīgajam līgavas tērpam piešķīra liels, iestīvināts plīvurs, kas atgādināja milzu cepuri un nosedza visu tērpa aizmuguri gluži kā vairogs.

Tērpa izrādītāja dizaineres radošo lidojumu nodēvējusi par pasakainu. Savukārt modes eksperti sprieduši, ka šis bijis līdz šim drosmīgākais un ekstravagantākais kāzu tērps, kādu Kellere radījusi.

Jāatzīmē, ka Kellere pirms diviem gadiem darināja arī amerikāņu aktrises Meganas Mārklas kāzu tērpu, kurā viņa laulājās ar Lielbritānijas princi Hariju.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!