Foto: Publicitātes foto

Ne vienu reizi vien Latvijas dizaineru veikums izpelnījies pasaulslavenu ļaužu ievērību, un šovasar bērnu apģērbu zīmola "Aristocrat Kids" darinātā tērpā gozējusies amerikāņu popzvaigznes Bejonsas Noulzas un repera Jay Z pirmdzimtā meita Blū Aivija.

Svinīgajam "Wearable Art Gala" pasākumam Bejonsa savai meitiņai bija izvēlējusies individuāli veidotu zeltaini dzeltenu zīda vakartērpu, "Delfi Izklaidi" informē "Aristocrat Kids" pārstāvji.

""Aristocrat Kids" kolekciju pamatā ir pašu rakstīta pasaka, tāpēc šī gada "Wearable Art Gala" pietuvinātā tematika uzvedumam "Karalis Lauva" ("The Lion King") bija iespēja caur tērpu izstāstīt vēl stāstu", saka dizainere un zīmola radošā direktore Dace Sāmīte, kura veidoja tērpu.

Atsaucoties uz tematiku, dizainerei bija svarīgi iekļaut Āfrikas autentisko sajūtu un silto nokrāsu.

Viss sācies Daces nesenajā ceļojumā uz Keniju. Viņa acumirklī iemīlējusi šīs zemes fantastiskos dabas skatus un pērlīšu izšuvumu mākslu, kuru piekopj Seras sievietes no Samburu cilts.

Seras sievietes pašas par sevi ir ievērības cienīgas, apburot ar savu dzīvesprieku un harismu. Viņu radītie darbi ir neaprakstāmi īpaši – katrai izšuvumos izmantotajai pērlīšu krāsai ir sava nozīme, kas veido stāstu par katru rotu, un no viņu darbiem burtiski staro tajā ieguldītā mīlestība un smiekli.

Šim īpašajam projektam tika piedāvātas vairākas skices un izšuvumu variācijas, no kurām dziedātāja Bejonsa personīgi izvēlējās modeli ar Kenijas pērlīšu izšuvumu dizainu. "BeadWORKS Kenya" ir īpaša organizācija, kas izveidota, lai caur viņu skaisto roku darbu tiktu atbalstītas Kenijas sievietes, savvaļas dzīvnieki, kopienas un to saglabāšana.
Foto: Publicitātes foto

"Tikai septiņas dienas, 25 iesaistīti cilvēki, trīs kontinenti, 20 000 kilometru, metriem zīda auduma, tūkstošiem pērlīšu un ticība, ka viss ir iespējams," tā autore raksturo tērpa tapšanu.

Pērlīšu izšuvumi, kas parasti tiek darināti vismaz četras nedēļas, tapuši tikai četru dienu laikā, talantīgo Kenijas Seras sieviešu neatlaidīgā darba rezultātā, strādajot dienu un nakti. Arī "Aristocrat Kids" darbnīcā darbs ne uz mirkli nav apstājies – sākot ar darbu pie skiču izstrādes, konstrukcijām, ar roku piegrieztām detaļām, līdz pat rūpīga izstrādājuma šūšanai un pēdējā mirkļa izšuvuma saņemšanai no Āfrikas.

Pēdējā brīdī Samburu sieviešu darinājums ticis iestrādāts vakartērpā un nosūtīts uz Losandželosu Bejonsas meitiņai. Procesa laikā notikusi cieša sadarbība ar atpazīstamo slavenību stilistu Manuelu A. Mendezu, kurš ir Blū Aivijas personiskais stilists.

"Aristocrat Kids" ir luksus bērnu apģērba zīmols, kas izpelnījies īpašu, starptautisku atsaucību karalisko ģimeņu vidū. Zīmola estētika balstīta uz "Aristocrat Kids" pasaku motīviem un katrs tērps ir viena meistara unikāls darinājums, pievēršot īpašu uzmanību kvalitātei un izsmalcinātām detaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!