Foto: Publicitātes foto

Latvijas modes māksliniece, zīmola Katyakatya Shehurina radītāja Katja Šehurina (attēlā) guvusi britu preses ievērību un modes blogeru atzinību pēc tam, kad populārā talantu šova X Factor dalībniece uz skatuves kāpa dizaineres darinātā kleitā.

Latvijas mākslinieces kleitu savam iznācienam talantu šovā bija izvēlējusies britu dziedātāja Jessie J, un pēc mūziķes uzstāšanās ar dziesmu Who Are You ne vienā vien interneta vietnē izskanējuši jautājumi, kas ir dziedātājas tērpa māksliniece.

Vērīgākie modes zinātāji atšifrējuši, ka tērpu darinājusi modes māksliniece no Latvijas, un Šehurinas kleita britu modes blogos nodēvēta par ļoti iedvesmojošu un smalki izstrādātu, un tai veltīti arī citi cildinoši vārdi.

Šehurina ir viena no šī brīža populārākajām un veiksmīgākajām tērpu māksliniecēm Latvijā - 2007. gadā viņa absolvēja prestižo ESMOD modes skolu Parīzē, kur specializējās augstās modes veidošanā, kādu laiku sadarbojās ar Francijas dizaineriem, bet tad nodibināja savu zīmolu.

Neilgā laikā Katyakatya Shehurina iemantoja atpazīstamību ne tikai Latvijā, kur viņas tērpus izvēlas ne viena vien sabiedrībā zināma dāma, bet arī ārzemēs - šī zīmola tērpus iespējams iegādāties Londonā, Maskavā, Sanktpēterburgā, Dubaijā un Kuveitā.

Galerijā: ieskats Katjas Šehurinas pēdējo gadu Rīgas modes nedēļā. demonstrētajās kolekcijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!