Foto: Privātais arhīvs
Mēdz teikt, ka sievietes īsto būtību un stila izjūtu vislabāk parāda nevis viņas ārējais tēls, bet gan apakšveļa. Tēlu, ko radījušas dārga zīmola drānas, var sabojāt zem tām pavilkta izdilusi un izļurkājusies apakšveļa, savukārt eleganta vešiņa zem vienkārša krekliņa sievietei piešķirs īpašu pašpārliecību.

Sieviešu apakšveļu visprecīzāk spēj novērtēt vīrieši, tāpēc DELFI Izklaide aicina talkā apakšveļas zīmola Muchachomalo* seju Raivi Raspopovu, kurš uzskaita dāmu tipiskākās kļūdas veļas izvēlē un pamāca, kā no tām izvairīties.

Nobružāta veļa zem glauna apģērba. Apakšveļa ir svarīga koptēla sastāvdaļa, un, lai arī ikdienā neredzama, tā var sabojāt ārējo spozmi kaut vai tādā veidā, ka ietekmē sievietes noskaņojumu kopumā.

"Kāds reiz teica, ka visas sievietes ir skaistas, taču, manuprāt, skaista sieviete ir tā, kas rūpējas par sevi, ciena sevi un nekautrējas no sevis. Jā, jebkuru sievieti var saģērbt dārgās, skaistās drēbēs, nogrimēt, skaisti ieveidot matus un viņa izskatīsies lieliski.

To esam redzējuši daudzkārt gan pārvērtību šovos, gan arī ikdienā. Taču, kas notiek tad, kad virsdrēbes un liekā „maska" tiek novilkta? Vai viņas joprojām jūtas pārliecinātas par sevi, piemēram, esot tikai daļēji piesegtas - apakšveļā?" jautā Rapopovs.

Sliktas kvalitātes veļa. Ja lutinām sevi ar kvalitatīviem apaviem, dārgām rotām, labu kosmētiku un glītu apģērbu, kāpēc žēlot naudu labai veļai, kura turklāt kalpos ilgi? Raspopovs uzsver, ka mūsdienu veikalu plašajā piedāvājumā nav problēmu atrast labu apakšveļu par saprātīgu cenu - tādu piedāvā arī viņa pārstāvētais zīmols.

"Dāmām nav jābūt ar ideālo figūru, lai izskatītos labi apakšveļā, bet dāmām noteikti ir jāizvēlas sev piemērota un kvalitatīva apakšveļa. Nav jau grūti sevi „iznest" skaistā kleitā, bet ir grūti izskatīties labi, pārliecināti un skaisti, esot tikai apakšveļā.

Lieku pārliecības devu noteikti var sniegt sev piemērotas apakšveļas izvēle, piemērota ne tikai ķermenim, bet arī raksturam," uzsver Rapopovs.

Nepareizā izmēra izvēle. Ikvienai sievietei vismaz reizi dzīvē noteikti ir gadījies nopirkt par izmēru mazākus džinsus vai kleitiņu, tādējādi it kā samelojot sev par auguma patiesajām aprisēm. Ja šauri džinsi reizēm pat iedvesmo visu dienu staigāt ar ievilktu vēderu, apakšveļas gadījumā šis piegājiens nestrādās.

"Nav nekā briesmīgāka, kā redzēt lielus dibenus iespīlētus mazās stringa biksītēs vai uzvilktu krūšturi, kurš ir vairākus izmērus par lielu. Ar kādu domu šāda veļa tiek pirkta? Uz izaugšanu vai „nu gan jau es kādreiz notievēšu"? Lūdzu, pērciet saviem apkārtmēriem atbilstoša izmēra apakšveļu, un jūs izskatīsieties labāk nekā velkot savu „sapņu izmēra" veļu," dāmas pamāca apakšveļas eksperts.

Garlaicīga izvēle. Apakšveļas nozīme nereti netiek pienācīgi novērtēta. Raspopovs atklāj, ka patiesībā vešiņa var būt pat svarīgāka par apģērba virskārtu. Ja to, kas jāģērbj mugurā, nereti diktē noteikumi darbā, apakšveļas ziņā katrs var izvēlēties to, kas pašam patiešām patīk.

"Ja gadās uzvilkt veļu, kurā nejūtat savu garastāvokļa uzlabošanos, velciet to nost! Nav jāģērbjas melnos vai mierīgos pasteļtoņos, ja jūsu personība „spridzina".

Pat ja darbs vai skola liek ģērbties konservatīvi un klasiski, košas un savai personībai piemērotas apakšveļas izvēle zem „pelēkās" drēbju virskārtas, liks justies pārliecinātai un būt lieliskā garastāvoklī," apakšveļas nozīmi uzsver Raspopovs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!