Foto: Mango

Piektdien, 5. martā, 20. jubileju atzīmēja viens no tradīcijām bagātākajiem modes namiem Rīgā – Asnātes Smelteres Salons A, - un pasākuma laikā pavasara kolekcijas demonstrēšanā piedalījās arī "televīzijas seja" Dagmāra Legante (attēlā).

Legante savulaik jau darbojusies kā modele, bet sarunā ar izklaides portālu Mango viņa atklāj, ka gadiem ilgi to nebija darījusi. "Šis bija izņēmuma gadījums, ekskluzīvs pasākums, kurā piekritu piedalīties vecās draudzības un sadarbības vārdā," atzīst Legante.

Legante pie Smelteres kā modele darbojusies jau kopš 1997 .gada, bet tad sekojusi vairākus gadus ilga pauze, un tikai šajā apaļās jubileja pasākumā Legante nolēmusi atkal atgriezties uz mēles. "Defilēšana pa mēli nebūt nav mana ikdiena. Pēdējo reizi to, starp citu, biju darījusi, strādājot kopā ar Asnāti, un tagad pēc ilgiem laikiem pamēģināju to atkal," stāsta šova O!Kartes akadēmija vadītāja.

Arī modes māksliniece Asnāte sarunā ar portālu Mango pauda sajūsmu  par Legantes piedalīšanos jubilejas modes skatē. "Esmu laimīga par manām senajām un brīnišķīgajām attiecībām ar manām modelēm - es varu piezvanīt Dagmārai, un viņa piekrīt piedalīties. Tad ir fantastiski," par gadiem ilgās sadarbības augļiem priecājas modes salona īpašniece.

"Kad Dagmāra atnāca pie manis, viņa bija ļoti, ļoti jauniņa un tikko sākusi manekenes gaitas, bet jau toreiz bija cilvēki, kuri teica, ka viņa būs laba modele. Tā arī ir - viņa ir lieliska modele. Man patīk viņas ķermeņa proporcijas, veids, kā viņa kustas, un gaišums, ko viņa sevī nes. Laikā, kad visapkārt ir tik daudz iestudētu un mākslīgu smaidu, viņas īstais un dzīvais smaids ir liels retums," Leganti vērtē pieredzes bagātā modes māksliniece.

Salona A jubilejas svinības apmeklēja vairākas sabiedrībā zināmas personas - starp viesiem varēja manīt aktrisi un Saeimas deputāti Ausmu Kantāni, Latvijas Nacionālā teātra direktoru Ojāru Rubeni un televīzijas režisori Žaklīnu Cinovsku, kā arī mākslinieci Džemmu Skulmi, kurai Smelteres salona tapšanā bijusi īpaša loma - tieši pateicoties viņas parakstam 1990. gadā, Kaļķu ielas stūra nams, kurā jau 20 gadus darbojas modes salons, netika pārvērsts par naktsklubu.

Mango piedāvā ieskatu Asnātes Smelteres modes nama Salons A jubilejas svinībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!