Foto: Publicitātes foto

Skandālista slavu iemantojušais Latvijas modes mākslinieks Dāvids (attēlā) oktobrī notiekošajā modes festivālā Riga Fashion Mood prezentēs savu jauno kolekciju, bet mākslinieka daiļrades cienītājiem jau tagad iespējams gūt nelielu ieskatu Dāvida jaunākajā veikumā.

13. oktobrī Rīgas Biržā notiekošais modes festivāls tiks atklāts ar Dāvida radīto 2012. gada pavasara/vasaras gatavs valkāšanai kolekciju, kas, kā raksturo dizainera pārstāvji, veltīta bezrūpīgai dzīves baudīšanai siltajos vasaras mēnešos.

Paredzēts, ka skates laikā tiks demonstrēti vairāk nekā 50 jaunās kolekcijas tērpu paraugi, un kolekcija sastāvēs no vairākām stilistiski atšķirīgām daļām, no kurām katra veltīta dažādiem sieviešu garastāvokļiem. 

Jaunā kolekcija radīta aktīvai valkāšanai ikdienā, brīvdienās un svētkos, un tērpu piegrieztnes veidotas, galvenokārt domājot par tērpu ērtumu un sievišķīgumu. Dāvida kolekcijā izmantoti moderni dabīgi audumi - Āzijas zīds, kokvilna, kokvilnas trikotāža un citi -, bet rūpnieciskā ražošana Latvijā un Āzijā nodrošinās atbilstību XXI gadsimta kvalitātes standartiem.

"Dzīve ir skaista un jābauda katru dienu!" savu atgriešanos Latvijas modes dzīvē komentē pats Dāvids, kurš ir pārliecināts, ka Latvijai ir vajadzīgi ne tikai tie mākslinieki, kuri šuj ekskluzīvu apģērbu svinīgiem gadījumiem ierobežotam cilvēku lokam, bet arī ikdienas valkāšanai paredzētas kolekcijas par demokrātiskām cenām.

"Cilvēki manos tērpos iet pa ielu, uz kafejnīcu, staigā pa pludmali, brauc uz laukiem, un es par to tikai priecājos, ja kvalitatīvu mūsdienīga dizaina apģērbu var valkāt arī ikdienā, " savu koncepciju skaidro mākslinieks, kura jaunās kolekcijas tērpi jau nākamā gada pavasara sākumā būs atrodami gan Rīgas, gan citu Baltijas valstu un Krievijas veikalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!