Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 29. oktobrī, tika dots starts Rīgas modes nedēļai, kas turpināsies līdz pat 2. novembrim. Modes svētki tika atklāti ar īpašu krekliņu prezentāciju, kurā bija sapulcējušies mūziķi, dizaineri, topošie mākslinieki un stilīgi ļaudis.

T-krekli, kurus Baltijas modes federācija prezentēja tirdzniecības centrā "Spice", radīti Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentu atbalstam. Akcijas ietvaros ikvienam interesentam ir iespējams atbalstīt topošos māksliniekus, iegādājoties kādu no ekskluzīvajiem pašmāju dizaineru radītajiem krekliņiem.

Ienākumi no krekliņu realizācijas tiks novirzīti LMA modes katedras studentiem kolekciju izveidošanai, "Delfi Izklaidi" informē Rīgas modes nedēļas organizatori. "Pop-up" veikaliņš tirdzniecības centrā darbosies līdz 2. novembrim.

Prezentācijas pasākumā bija sanākuši daudzi sabiedrībā zināmi ļaudis – grupa "Dagamba", dziedātājs Markus Riva, gupa "Triānas Parks", duets "Dvines", dziedātāja Aminata un citi.

Tāpat arī viesu vidū bija slaveni modes mākslinieki – Anna Ledskalniņa, Dace Krieviņa-Bahmane, Jūlija Malahova, Agnese Narņicka, Marina Dorošenko, kā arī daudzas citas sabiedrībā zināmas personas.

Rīgas modes nedēļas programma ietver labāko Latvijas modes mākslinieku un ārvalstu dizaineru 2020. gada pavasara-vasaras sezonas kolekciju skates un vairākus uz modes biznesa attīstību orientētus, kā arī izklaidējošus pasākumus. Ar pilnu pasākumu programmu var iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!