Foto: Vida Press
Svētdien Losandželosā aizvadīta kulminācija kino jomā – pasniegti "Oskari" sfēras izcilniekiem. Ceremonija ierasti ir arī krāšņāko tērpu parāde.

ASV Kinoakadēmijas jeb "Oskara" balvu ceremonijā svētdien kategorijā "labākais režisors" uzvarējusi Hloja Džao ar filmu "Nomadland" ("Klejotāju zeme"); pilnu sarakstu ar laureātiem vari lasīt šeit.

Lai arī ceremonija šogad notika ar pandēmijas ierobežojumiem, pasākumā ierasti pulcējās sapucējušies mākslinieki, bija arī sarkanais paklājs, kur mirdzēja daudzas aktrises.

Virkne ārvalstu mediju jau izvērtējuši vislabāk (un arī vissliktāk) tērptās aktrises, īpašākos stila elementus un iespaidīgākās kleitas. Tabloīds "People" īpaši izcēlis desmit mākslinieces un viņu kleitas.

Viola Deivisa ceremonijā ieradās dizainera Aleksandra Makvīna radītā baltā kleitā ar Džimija Čo somiņu.
Foto: AP/Scanpix/LETA
Kerija Muligana burtiski mirdzēja metāliskā zelta spīdumā – viņas kleitu darinājis "Valentino" modes nams.
Foto: AP/Scanpix/LETA
Garmatainā Zendaija ceremonijā ieradās gaumīgi pusplika, uz kakla uzliekot rotas sešu miljonu ASV dolāru vērtībā. Garo dzelteno kleitu veidoja "Valentino" meistari.
Foto: AP/Scanpix/LETA
Regīnas Kingas gaiši zilo kleitu darināja "Louis Vuitton" – tā ir augumu ieskaujoša satīna kleita, kas bagātināta ar dārgakmeņiem.
Foto: AP/Scanpix/LETA
Andras Dejas pieticīgo kleitu veidojusi dizainere Vera Vanga. Seksīgais tēls akcentēts ar rotaslietām divu miljonu dolāru vērtībā.
Foto: AP/Scanpix/LETA
Rīza Viterspūna "Oskaru" vakaram izvēlējusies dziļi sarkanu kleitu no Diora modesnama.
Foto: AP/Scanpix/LETA
Margota Robija ceremonijā mirdzēja "Chanel" darinātā sudrabkrāsas spīdīgā kleitā. No "Chanel" nāca arī viņas somiņa un rotas.
Foto: AP/Scanpix/LETA
Modes pazinēji par vienu no krāšņākajiem tēliem izceļ Andželas Basetas koši sarkano kleitu ar atkailinātiem pleciem un īpaši leknām piedurknēm. Aktrise rotājusies ar "Chopard" dārglietām.
Foto: AP/Scanpix/LETA
Princeses stilu izvēlējusies Marija Bakalova – jaunajai aktrisei šis ir pirmais uznāciens "Oskaru" ceremonijā. Viņas kleitu veidoja "Louis Vuitton".
Foto: AP/Scanpix/LETA
Dziedātāja H.E.R. pasākumā mirdzēja īpatnējā, bet ļoti efektīgā kostīmā.
Foto: AP/Scanpix/LETA
Kleitas pilnā garumā un arī citu "Oskara" ceremonijas viesu stilu skaties galerijā:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!