Foto: Vida Press

Trešdien, 29. augustā, ar režisora Deimiena Šazela jaunāko filmu "Pirmais cilvēks" ("First Man") tika atklāts prestižais Venēcijas kinofestivāls, un svinīgajā sarkanā paklāja ceremonijā ierasti varēja novērot no dažādām valstīm sabraukušo aktrišu un arī ar lielo kino nesaistītu zvaigžņu gaumes izjūtu.

Daiļā dzimuma pārstāves Venēcijas kinofestivālā nereti atļaujas dažādas pikantērijas un provokācijas, kas bieži vien balansē uz trauslās robežas starp gaumi un bezgaumību. Arī šī gada atklāšanas ceremonija nebija izņēmums – uz sarkanā paklāja netrūka nedz krāšņu dekoltē, nedz skatienus piesaistošu šķēlumu.

Lauvas tiesu uzmanības atklāšanas ceremonijā izpelnījusies brazīliešu modele Izabella Gulāra, kura bija tērpusies metāliskas krāsas vakarkleitā ar dekoltē izgriezumu, kas sniedzās līdz pat vēdera lejasdaļai. Fotogrāfus jo īpaši sajūsminājusi daiļavas virpuļošana uz sarkanā paklāja, kas ļāvusi viņu iemūžināt mākslinieciskos kadros.

Tāpat arī iemeslu stila un modes gardēžiem patrīt mēles sarūpējusi britu modeles Keitas Mosas mazā māsiņa Lotija Mosa, kura pa kleitas šķēlumu fotogrāfiem zibināja zeķu rozā mežģīņu maliņu.

Savukārt visai pretrunīgi ārzemju stila kritiķi vērtējuši aktrises Naomi Vatsas rozā "Armani" vakartērpu, kas daudziem raisījis asociācijas ar līmlapiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!