Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītās nedēļas vidū ar krāšņu ceremoniju tika atklāts 70. Venēcijas kinofestivāls, un arī šajā prestižajā kino pasaules pasākumā paralēli jaunāko filmu prezentācijām un cīņai par "Zelta lauvas" balvu liela uzmanība tiek pievērsta daiļā dzimuma pārstāvju tērpiem.

Atšķirībā no daudziem citiem vērienīgiem šovbiznesa pasākumiem Venēcijas kinofestivālā dāmas, pēc daudzu stila ekspertu atzinumiem, cenšas izcelties nevis ar šokējošiem tērpiem, bet eleganci, tomēr arī šeit netrūkst oriģinālu ideju un kārdinošu izgriezumu.

Festivāla atklāšanas dienā nepamanīta nevarēja palikt itāļu rakstniece, režisore un aktrise Marina Ripa di Mena, kura savu melno tērpu bija izrotājusi ar iespaidīgu sarkanu boa, bet galvā uzlikusi putnu būri, kuru papildināja ne tikai putniņu izbāzeņi, bet arī skaņu efekti.

Ar īpaši elegantu tērpu uz sarkanā paklāja acu skatienu piesaistīja amerikāņu aktrise Skārleta Johansone (attēlā) - ierodoties uz filmas Under the Skin prezentāciju, viņa festivāla viesus un fotogrāfus apbūra ar melnu Versace modes nama darinātu kleitu, kas atsedza sievietes plecus un kārdinošos krūšu apaļumus.

Lai gan Venēcijas festivāla viešņu vidū šogad dominē tumšu toņu tērpi, dažas aktrises atļaujas uz pārējo fona izcelties ar košām krāsām - viena no pamanāmākajām šajā sakarā bija Sandra Bulloka, kura atklāšanas pasākumā pa sarkano paklāju defilēja tam pieskaņotas krāsas kleitā ar asimetrisku piegriezumu, kas atsedza aktrises slaidās kājas. 

Tērpu ar drosmīgu piegriezumu bija izvēlējusies arī jauniņā amerikāņu aktrise Dakota Faninga - viņa festivālu apmeklēja zīmola Elie Saab kleitā, kuras V veida izgriezums atsedza viņas krūšu daļu.

Tāpat uz sarkanā paklāja Venēcijas kinofestivāla pasākumos izcēlās ukraiņu izcelsmes aktrise Anna Safrončika, kura bija izvēlējusies smalka auduma tērpu ar mežģīnēm rotātu krūšu daļu.

Savukārt modele Natālija Borgesa bija izvēlējusies dzeltenu tērpu ar tik iespaidīgiem šķēlumiem tā apakšdaļā, ka radīja minējumus, vai viņa uz pasākumu maz uzvilkusi biksītes.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!