Foto: Reuters/Scanpix
Par sevi atkal likusi runāt šobrīd 20 gadus vecā austrāliete Medlīna Stjuarte (attēlā vidū) – meitene ar Dauna sindromu, kura pirms pāris gadiem kļuva par modes pasaules sensāciju. Viņa beidzot prezentējusi savu pirmo tērpu kolekciju.

Medlīna jau paguvusi apburt un iedvesmot miljoniem cilvēku visā pasaulē. Daudziem joprojām spilgti atmiņā palikusi apņēmīgās meitenes parādīšanās uz Ņujorkas modes nedēļas skatuves pirms aptuveni diviem gadiem, kad viņa defilēja plecu pie pleca ar pasaulē pieprasītām modelēm.

Meitenei toreiz izdevās savaldzināt modes nedēļas viesus un kļūt par pasākuma lielāko zvaigzni, kurai arī nākotnē tika prognozēti panākumi modes industrijā.

Kopš tā laika Medlīna aktīvi turpinājusi rosīties šajā sfērā, un aizvadītās nedēļas izskaņā Ņujorkas modes nedēļas ietvaros viņa visbeidzot debitējusi kā tērpu dizainere.

Plašu mediju un sabiedrības ievērību izpelnījusies viņas radītā apģērbu zīmola "21 Reasons Why by Madeline Stuart" tērpu skate, kurā demonstrēti Medlīnas dizainēti legingi, sportiska piegriezuma topi, svārki un citi ērti un ikdienišķi apģērbi.

"Radot savu modes līniju un kļūstot par biznesmeni, viņa citiem Dauna sindroma slimniekiem parāda, ka ir pilnīgi normāli, ja tev ir savas cerības un mērķi," ārzemju mediji citējuši Medlīnas mammu Rozannu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!