Foto: AFP/Scanpix
Kā jau ierasts, pēc ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas medijos un sociālajos tīklos aktīvi tiek apspriesti ne tikai "Oskaru" ieguvēji, bet arī tērpi, kādos svinīgo ceremoniju apmeklējuši kinoindustrijas pārstāvji.

Protams, arī šogad viedokļi par šovbiznesa zvaigžņu izvēlētajiem tērpiem atšķiras - ko vieni steiguši slavēt par fantastisko gaumes un stila izjūtu, citi vērtējuši visnotaļ kritiski, bet par dažu aktrišu kleitām vērtējums ir viennozīmīgs.

Starp sliktāk tērptajām 86. ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijas viešņām ierindojusies spāņu izcelsmes daiļava Penelope Krusa (attēlā), kura līdz šim publiskos pasākumos izcēlusies ar lielisku gaumi, bet šoreiz bija izvēlējusies togai līdzīgu gaiši rozā krāsas kleitu, kas stila ekspertiem licis neizpratnē raustīt plecus.

Tāpat vienprātīgi starp sliktākajiem "Oskara" ceremonijas tērpiem ierindojusies jaunās kinozvaigznes Annas Kendrikas melnā J Mendel zīmola kleita - ārvalstu mediji aktrisi gan slavē par drosmi, bet kopumā atzīst, ka, izvēloties tērpu ar kāju gandrīz pilnībā atsedzošu izgriezumu, ziedu mežģīņu iešuvi viduklī un sarežģītu tērpa augšdaļu, viņa ir pārcentusies.

Arī slaveno aktieru Kimas Beisingeres un Aleka Boldvina meita Airlenda Boldvina iekļuvusi starp "Oskara" ceremonijas stila katastrofām - viņa kritizēta par savam vecumam un augumam nepiemērotas kleitas izvēli, jo burgundieša sarkanās krāsas kleita viņai liek izskatīties daudz vecākai un apaļīgākai.

Pēc "Oskaru" ceremonijas slavenības pulcējās Vanity Fair rīkotā ballītē, kur mediju uzmanību izpelnījās seriāla New Girl galvenās lomas atveidotāja Zoja Dešanela - viņa pasākumam bija izvēlējusies gluži vasarīgu, ziediem rotātu tērpu, ko modes eksperti atzinuši par pārāk ikdienišķu tik svinīgam pasākumam.

Tāpat kritiku izpelnījusies Laiza Minelli, kura balvu pasniegšanas pasākumam bija izvēlējusies koši zilu bikškostīmu, amerikāņu mūziķis Pharrell, kurš ceremoniju apmeklēja šortos, Andželīna Džolija, kuras mirdzošais un krūtis atsedzošais tērps gan dažos apskatos ierindojies starp veiksmīgākajiem, Džūlija Robertsa, kuras tērpa mežģīnes izskatījās apspūrušas, kā arī citi šovbiznesa pārstāvji.

Atzinīgi vārdi šogad veltīti tādām aktrisēm kā Lupitai Njongo, kura ne tikai saņēma balvu kā labākā otrā plāna aktrise, bet arī neoficiāli atzīta par labāk tērpto "Oskara" ceremonijas viešņu, Olīvijai Vaildai, kura šobrīd ir mātes cerībās, Keitai Blanšetai un Sandrai Bullokai, kuras, kā vienmēr, bija elegantas, un citām kinozvaigznēm.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!