Foto: DELFI

Trešdienas, 1. oktobra, vakarā jaunatklātajā koncertzālē Rīga pulcējās pašmāju modes gardēži, lai novērtētu jau desmitā modes festivāla Riga Fashion Mood atklāšanas skates.

Pirmajā festivāla vakarā koncertzālē tika izrādītas desmit dizaineru un zīmolu jaunākās kolekcijas - viesiem bija iespēja novērtēt aizvadītā Riga Fashion Mood uzvarētājas Evas Borhertes kolekciju Kvarcs, jaunās mākslinieces Laimas Ūdres kolekciju Fantomas in Hospital, zīmolu Coo Culte, Lazy FrancisTabaka jaunākos darinājumus un citu pašmāju mākslinieku kolekcijas.

Starp pasākuma viesiem bija krietns pulciņš sabiedrībā zināmu cilvēku - baudīt modes festivālu bija ieradusies rotu dizainere un aktrise Agnese Zeltiņa (attēlā), jaunais pašmāju duets Alekss Silvērs un Liera Štein, modes māksliniece Šeila, pasniedzēja Ieva Adamss un citi modes dzīves interesenti.

Modes festivāls Riga Fashion Mood, kas šogad norisinās divas dienas, tiek organizēts kopš 2011. gada. Tā organizators ir biedrība Latvijas Modes palāta, kas apvieno modes dizainerus, mācībspēkus, ražotājus un citas modes attīstībā ieinteresētās personas.

Modes palātas mērķis ir attīstīt modes platformu Latvijā un organizēt pasākumus, kas sniedz iespēju Latvijas modes dizaineriem un zīmoliem piedāvāt jaunās kolekcijas klientu segmentam vietējā un starptautiskā mērogā, kā arī veicināt Latvijas modes patēriņa pieaugumu sabiedrībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!