Foto: Juris Zolbergs

Šomēnes durvis pircējiem Rīgā vērā izklaides un iepirkšanās centrs "Akropole", kurā vietu radis arī multizīmolu modes veikals "Van Graaf". Atzīmējot Latvijā pirmā šī veikaliņa atklāšanu, stila un labas gaumes lietpratēji šonedēļ sanāca kopā, lai diskutētu par modi un ģērbšanās stilu Latvijā.

Sarunu šovu vadīja stila eksperte un grāmatas "Stils" autore Guna Leiškalne-Rokk, kura vienkopus bija sapulcējusi atzītus augsta līmeņa stila un modes ekspertus.

Tika apspriestas ne tikai jaunākās modes tendences un latviešu gaumes izjūta, bet arī "Van Graaf" un "Norstat" veiktā pētījuma "Cik stilīgi ir latvieši?" rezultāti. Diskusija tiešraidē bija skatāma "Facebook".

Uz sarunu šovu bija aicināti viesi no modes, mediju, dizaina un citām radošajām nozarēm, lai iepazītu jauno, plašo veikalu, kas piedāvā nesteidzīgu atmosfēru un aizraujošu vidi, kur iepirkties.

Viesu vidū netrūka sabiedrībā zināmu laužu – pasākumā varēja satikt aktrises Agnesi Zeltiņu un Dārtu Daneviču, TV personību Ievu Branti (attēlā) un citus stilīgus cilvēkus.

Kā atklāj pētījuma "Cik stilīgi ir latvieši?" veicēji, rezultāti ieskicē padziļinātu un interesantu ainu, atklājot, ka latvieši modes ziņā vēl aizvien ir konservatīvi un, iespējams, pat pārāk piesardzīgi, jo tikai 6% respondentu norādījuši, ka seko modes tendencēm un papildina drēbju skapi ar jaunākajiem modes elementiem, kā arī izbauda eksperimentēšanu ar stilu. Savukārt lielākā daļa respondentu jeb 36% atklāja, ka viņiem patīk zināt, kas ir modē, taču viņi neatjauno savu garderobi ar apģērbiem no jaunākajām kolekcijām.

Latviešu piesardzīgums apstiprinās arī attiecībā uz aksesuāru izmantošanu, jo ​​gandrīz puse aptaujāto atzīst, ka aksesuāri tiek izmantoti tikai nepieciešamības vai īpašu notikumu gadījumā. Tikai 11% respondentu ikdienā izmanto aksesuārus, piemēram, šalli, jostu un rotaslietas, lai izceltu savu apģērbu un stilu. Aksesuāru izvēlē latvieši dod priekšroku juvelierizstrādājumiem, šallēm un lakatiem, pēc tam seko pulksteņu, somu un jostu izvēle.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!