Foto: Mango
Tuvojoties vasarai, daudzas sievietes drudžaini cenšas atbrīvoties no ziemas laikā uzkrātajiem kilogramiem, bet vienai no atpazīstamākajām pašmāju uzņēmējām Irēnai Pulkinenai (attēlā) tas nav jādara – viņas svars nemainās jau daudzus gadus.

"Man ir kā lācim ziemas miegā - daži kilogrami ik pa brīdim pienāk klāt, bet tikpat ātri arī pazūd. Mans svars nav mainījies kopš 18 gadu vecuma, lai gan ne diētas ievēroju, ne ar sportu nodarbojos," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta uzņēmēja.

Savu veiksmi - nemainīgo svaru - Pulkinena skaidro ar gēniem, un atklāj, ka arī viņas vecmāmiņa, kura nomirusi lielā vecumā, līdz mūža galam bijusi slaida un gara.

Sporta zāli Pulkinena apmeklējusi tikai vienu reizi mūžā pēc draudzenes uzaicinājuma - abas kundzes gan iegādājušās mēneša abonementu, bet uzņēmēja savu kāju vairs tur nav spērusi.

"Pirmkārt, es esmu slinka un labāk izvēlos pagulēt vai palasīt grāmatu. Otrkārt, sporta zālē, kur visi elš un pūš un smird pēc sviedriem, man gluži vienkārši nepatika, tāpēc vienmēr atrodu attaisnojošus iemeslus, lai turp vairs nedotos," atklāj Pulkinena, kuras iecienītākā fiziskā nodarbe esot peldēšana, ar ko pēc sirds patikas var nodarboties siltajās zemēs.

Lai gan ar diētām uzņēmēja neaizraujas, viņas uzturā dominē veselīgi produkti. "Es pārtieku no trušu barības - man garšo dažāda veida salātu lapas, kāposti, gurķi, tomāti un augļi. Gaļu praktiski neēdu, jo neprasās - labi, ja reizi mēnesī notiesāju kādu gabaliņu," ieskatu savā ēdienkartē sniedz Pulkinena.

Katru rītu uzņēmēja izdzer krūzi kafijas un īpašu augļu kokteili, kas pagatavots, samaļot vienu banānu kopā ar vēl dažādiem augļiem - šāds kokteilis Pulkinenai nodrošina enerģiju uz visu dienu, un līdz vakaram spēku ikdienas darbiem pietiekot.

Arī par ādas stāvokli Pulkinenai īpaši neesot jārūpējas. "Man ir dabīgi tumša āda, kas neapdeg, un arī ādas kvalitāte ir saglabājusies laba," smejas uzņēmēja un atzīst, ka šī iemesla dēļ viņai nav arī īpaši jātērējas skaistumkopšanas līdzekļu iegādei un dažādām procedūrām.

Sava loma ādas tvirtuma saglabāšanā esot arī regulārajiem ceļojumiem - Pulkinena katru gadu ziemā uz vairākiem mēnešiem dodas uz siltajām zemēm, kur esot pavisam cits gaisa mitrums.

"Ļoti kaitīga ādai ir centrālā apkure, bet man izdodas no tās izvairīties, jo ziemā lielākoties esmu citur. Arī šogad tikko atgriezos no četru mēnešu ilga brauciena pa Āzijas valstīm, kur ir mitrs gaiss un ādai labvēlīgs klimats," skaidro Pulkinena.

Ikdienā uzņēmējas kosmētisko līdzekļu klāstā ir daži labas kvalitātes krēmi, bet īsts brīnumlīdzeklis esot pirms sešiem gadiem Jaunzēlandē atklātie produkti - sejas un ķermeņa maskas, kas radītas uz īpašu dubļu bāzes. Šos dubļu produktus Pulkinena tik ļoti iecienījusi, ka lūgusi vienu no saviem biznesa partneriem regulāri papildināt viņas krājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!