Foto: Publicitātes foto
Par latviešu modeļu panākumiem ārpus Latvijas robežām pēdējo gadu laikā vēstīts daudz, bet jau zināmos vārdus regulāri papildina jaunas pašmāju skaistules, starp kurām ir arī uzlecošā modes pasaules zvaigzne Denija Sarkanbikse (attēlā).

DELFI Izklaidei vēsta modeļu aģentūras Dandy pārstāvis Jaroslavs Barišņikovs, Denija modes pasaulē ienāca pavisam nesen - pirms četriem gadiem modeļu aģentūras vadītājs Nils Raumanis skaistuli pamanīja autobusa pieturā, izsekoja viņu ar motorolleru un pie meitenes mājām sarunāja tikšanos ar viņas vecākiem.

Pati Denija toreiz mācījās 9. klasē un nekad pat nebija iedomājusies kļūt par modeli, bet pēc Dandy vadītāja piedāvājuma viņas dzīve mainījās, un jau divus gadus vēlāk viņa devās savā pirmajā ārzemju braucienā jau kā modele.

"Aģentūras darbinieki iemīlējās Denijā ar pirmo skatienu - viņa ir nedaudz kautrīga, bet smaidoša un atklāta meitene, ar lielām acīm un asiem vaibstiem, kas bija tas, ko modeļu pasaulē ciena visvairāk," modeli raksturo Barišņikovs.

Savā pirmajā sezonā Milānā Denija tika izvēlēta Dolce&Gabbana un Giorgio Armani šoviem, kas modelēm iesācējām izdodas reti, jo, piemēram, Armani šova kastingā piedalās aptuveni 500 modeles, no kurām izvēlas aptuveni 20 meitenes, un arī Dolce&Gabbana zīmola pārstāvji nav mazāk izvēlīgi.

Tā kā modes pasaule par jaunpienācēju izrādīja lielu interesi, Denijai nācās pārtraukt mācības skolā un izvēlēties mājapmācību, un vairākus mēnešus meitene ceļoja pa pasaules modes galvaspilsētām, bildējoties katalogiem un žurnāliem.

Vēlāk Sarkanbikse devās uz augstās modes nedēļu Parīzē, kur viņa strādāja Givenchy modes namā un zīmola šovrūmā.

Lai gan slodze bija milzīga un divu dienu laikā meitenei 12 stundas vajadzēja pavadīt kurpēs ar 13 centimetrus augstiem papēžiem, kā arī valkāt auskarus, kuru kopējais svars bija divarpus kilogrami, šīs pūles attaisnojās, un nākamajā sezonā viņai jau tika piedāvāts kļūt par Givenchy modes nama ekskluzīvo modeli.

Tiesa, tagad Sarkanbikse dara visu, lai šopavasar pabeigtu mācības 12. klasē, un šī iemesla dēļ viņa atteikusies arī no vairākiem izdevīgiem ārvalstu braucieniem, bet Dandy pārstāvji 18 gadus vecajai meitenei prognozē veiksmīgu karjeru, pieļaujot, ka viņa varētu kļūt par vienu no nedaudzajām latviešu topmodelēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!