Foto: DELFI

Šova Latvijas Zelta talanti vadītāja Ketija Dombrovska (attēlā) ikvienā raidījumā priecē skatītājus ar modīgiem tērpiem, un arī ikdienā viņa iesaka meitenēm lutināt sevi ar apģērbu, kas uzlabo garastāvokli, daloties dažos savos stila knifiņos.

"Kopā ar šova Latvijas Zelta talanti stilisti izlēmām, ka uz raidījumiem vilkšu Latvijas modes mākslinieku tērpus. Mums taču ir tik daudz lielisku vietējo dizaineru - kāpēc tādā gadījumā valkāt masu produkciju?

Man prieks, ka varu valkāt latviešu dizaineru tērpus, un īpašu prieku sagādā tas, ka skatītāji pēc raidījumiem interesējas, kur var iegādāties tādu tērpu, kāds man bijis mugurā," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Ketija.

Ketijas stila izjūtu novērtējis viens no Latvijas populārākajiem modes blogeriem - androgīnais Jaroslavs Barišņikovs, kurš izteicies, ka visām meitenēm vajadzētu ņemt piemēru no Ketijas ģērbšanās ziņā. Modīgā meitene smejoties atzīst, ka pati sevi par stila ikonu neuzskata, un izvēlas valkāt apģērbu, kurā jūtas ērti.

"Ja jūties ērti džinsos un T-kreklā - valkā tos! Ja jūties ērti treniņtērpā - kāpēc ne? Man mājās gan ir tikai viens treniņtērps - tas nav mans apģērbs. Mans mīļākais apģērbs ir kleitas - to man skapī ir ļoti daudz, un, ja laika apstākļi atļautu, valkātu kleitas visu gadu," atklāj Ketija.

Viņa iesaka akli nesekot modes tendencēm, jo tas, kas izskatās labi žurnālā, ne vienmēr izskatīsies labi uzvilkts mugurā.

"Izvēloties apģērbu, vajag mēģināt riskēt. Tā vietā, lai veikalā atkal izvēlētos ierasta stila apģērbu tajā krāsā, kas piestāv, vajag pamērīt kaut ko tādu, par ko liekas - to nu gan es nekad neuzvilkšu! Iespējams, tieši tas tev lieliski piestāvēs," ieteikumu dod allaž modīgā Ketija.

Tāpat viņa iesaka nedalīt apģērbus izejamajos un ikdienas tērpos. "Arī man bērnībā ieaudzināja to, ka ir ikdienas drēbes un tādas, kas jāvelk uz svētkiem. Bet nevajag tā iedalīt - katra diena taču ir svētki, tāpēc jāpucējas katru dienu! Turklāt apģērbs ir lielisks veids, kā justies pārliecinātam par sevi un sevi palutināt," uzskata televīzijas meitene.

Viņai patīk sevi palutināt ar skaistu apģērbu, un meitene var veltīt pat stundu tam, lai no rīta izvēlētos, ko vilkt mugurā, bet pēc iepirkšanās labprāt taisa draugiem modes skates, demonstrējot guvumu.

"Man patīk reizi pusgadā aizbraukt kārtīgi iepirkties uz Londonu vai Vāciju. Tur apģērbam ir krietni demokrātiskākas cenas, kā arī izvēle ir lielāka, un nav riska, ka aizejot uz ballīti, pretī satiksi meiteni tādā pašā krekliņā.

Bet iepirkties man ļoti patīk. Tā kā dzīvoju centrā, bieži sanāk tā, ka, nākot mājās no darba, ieeju veikalā ar domu tikai paskatīties, bet beigās jau, protams, nopērku," smejas Ketija, atklājot ka nesen atklājusi interneta iepirkšanās priekus.

Ketija ar prieku secina, ka latviešu meitenes un puiši apģērba izvēles ziņā kļuvuši daudz radošāki un brīvāki, un uz ielām vairs nevalda tāda pelēcība, kā pirms pāris gadiem.

"Iesaku meitenēm atbrīvoties no aizspriedumiem modes jomā, meklēt jaunas pieejas un pucēties katru dienu. Ja ikdienā gribas ģērbties kā uz klubu, tā arī vajag darīt! Man prieks par latviešiem, jo pēdējā laikā ļoti bieži ielās redzu interesanti ģērbtus puišus un meitenes.

Esmu novērojusi vēl kādu interesantu tendenci - līdz ar SockBox zeķubikšu parādīšanos, latviešu sievietēs ir atgriezusies sievišķība! Ja iepriekš meitenes lielākoties staigāja džinsos, šo zeķu dēļ daudz vairāk izvēlas kleitas un svārkus. Vienkāršām zeķubiksēm izdevies latvietēs atgriezt sievišķību," priecājas šova vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!