Foto: Reuters/Scanpix
Piektdien, 29. aprīlī, Londonā Vestminsteras abatijā risinājās par kārtējām "gadsimta kāzām" dēvētās prinča Viljama un viņa izredzētās Keitas Midltonas (abi attēlā) laulību ceremonija, kurai ar nenogurstošu interesi līdzi sekoja aptuveni divi miljardi cilvēku visā pasaulē.

Karalisko kāzu viesu vidū bija desmitiem pasaules karaļnamu pārstāvju, sporta un šovbiznesa zvaigznes un citas populārās personas, kā arī "parastās tautas" pārstāvji, piemēram, kāds miesnieks, pastnieks un krodziņa īpašnieks no Midltonas dzimtā ciema Baklberijas.

Kā jau ierasts, par vienu no apspriestākajām tēmām karalisko kāzu sakarā kļuva laulību ceremonijas dalībnieku un viesu tērpi, bet lielāko intrigu jau krietnu laiku pirms nozīmīgā notikuma radīja līgavas kleita.

Midltonas kāzu tērpa dizains un tās autora vārds tika turēts slepenībā līdz pēdējam brīdim, bet kāzu dienā tapis zināms, ka līgavas kleita darinājusi modes nama Alexander McQueen dizainere Sāra Bērtone.

Stila eksperti jau paguvuši uzslavēt Viljama izredzēto par kleitas izvēli, piemēram, modes mākslinieks Karls Lāgerfelds to novērtējis kā skaistu un klasisku, bet daži tērpu atzinuši par pārlieku atturīgu un vienkāršu.

Līgava bija ievērojusi arī senu britu tradīciju, ka tērpā jābūt arī kaut kam zilam un aizlienētam - diadēmu viņai bija aizdevusi karaliene Elizabete II, bet zilā krāsa bija ietverta viņas auskaru safīros, kas darināti sena britu simbola - ozollapu - formā.

Lai gan kāzu dienā visu uzmanības centrā ir līgava, arī citas kāzu viešņas bija krietni piedomājušas pie saviem tērpiem, bet īpašu sabiedrības interesi gan Lielbritānijā, gan citu valstu kāzu skatītājos radīja dažādās krāšņās un izdomas bagātās dāmu cepures.

Daudzu simpātijas iekaroja karalienes Elizabetes II dzeltenais tērps, bet ar eleganti atturību izcēlās futbolists Deivids Bekhems ar kundzi Viktoriju - bijusī dziedātāja, kura ir bērniņa gaidībās, bija izvēlējusies pašas dizainētu kleitu, bet futbola leģenda karaliskās kāzas apmeklēja Ralfa Lorēna modes nama uzvalkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!