Foto: DELFI
Nu jau aptuveni divus gadus globālajā tīmeklī laiku pa laikam par sevi atgādina kādreizējais Kurzemes hercogs Vilhelms Ketlers (1574 - 1640), kas mūsdienās pārtapis par interneta karikatūru.

Gleznā, kas nokļuvusi interneta jokdaru redzeslokā, Vilhelms redzams greznā tērpā ar pamatīgi platu bikšu augšpusi. Mēmes pavadtekstā teikts, ka šādi izskatās cilvēks, kad: "Aizej uz kino, bet atsakies maksāt 20 dolārus par uzkodām". Tādējādi norādot, ka, varētu gadīties, ka viņš visu popkornu sabāzis ūzās. Titulbildē redzamais attēls publicēts populārajā izklaides vietnē "9gag.com".

Lai gan sākotnēji bildīte publicēta pirms diviem gadiem, tā aizvien sociālajos tīklos mēdz uzpeldēt no tīmekļa dzīlēm.

Vilhelms Ketlers bija otrais Kurzemes hercogs, kurš no Kuldīgas pils pārvaldīja Kurzemes daļu, bet Zemgali pārvaldīja viņa brālis Frīdrihs. Slavenākais no Ketleriem – hercogs Jēkabs – bija viņa dēls.

1617. gadā ar Žečpospolitas karaļa rīkojumu, Vilhelmam tika atņemta hercoga vara un tituls, un viņam nācās doties emigrācijā. Turpmākos dzīves gadus un mūža nogali Vilhelms Ketlers pavadīja ārzemēs - Dānijā, Zviedrijā, Roņu salā, Meklenburgā. Viņš mira Pomerācijā, bet tika vēlāk pārapbedīts Jegavas pils hercogu kapenēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!