Foto: DELFI

Redzot, ka Viktora Lapčenoka talanta cienītāji jau gadiem tirgo apakšbikses ar mūzikas leģendas vārdu, arī Žorža Siksnas (attēlā) fani nav varējuši mierīgi nosēdēt. Jaunais dizaineris Jānis Celmiņš nesen radījis siksnu modes kolekciju Žoržs par godu slavenajam dziedātājam.

"Tā ir tāda vārdu spēle - Žorža siksnas. Mācos Mākslas akadēmijā, pirmo reizi pārdošanā jostas izliku Jarmarkā, un cilvēkiem ļoti patika," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta idejas autors Celmiņš.

Kad jostas ar nosaukumu Žoržs ieguvušas plašāku popularitāti, Jānis mazliet sabijies, jo nodomājis, ka pazīstamais mūziķis varētu ierasties un pieprasīt savu tiesu par vārda izmantošanu.

"Padomāju: nu tik būs - atnāks pie manis sadusmots Žoržs Siksna," atceras jaunais mākslinieks. Taču viss bijis kārtībā. Jānim un mūziķim bijusi pat īpaša tikšanās, kurā puisis uzdāvinājis Siksnam viņa vārdā nosaukto jostu.

"Viņš bija ļoti priecīgi pārsteigts. Siksna man atklāja, ka viņam tieši vajadzējis jaunu jostu, un viņš to arī reāli valkā. Nekādus procentus no pārdotā viņš nepieprasīja - Žoržs saprata, ka katram sava lieta, un nekāda milzu nauda jau te neapgrozās," priecājas jaunais dizaineris.

Žorža siksna maksā 25 eiro, un pie tādas var tikt Kalnciema ielas tirdziņā. Kā atklāj dizaineris, jostas īpaši iecienījušas dāmas, tāpēc viņam padomā arī īpaša sieviešu dizaina jostas izveide, kā arī siksnu ražošana citās krāsās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!