Foto: Publicitātes foto

Latvijas modes dzīvē šī gada sākumā sevi pieteikusi jauna dizainere Kristīne Deimon, kura pašlaik strādā pie savas pirmās vakartērpu kolekcijas ar nosaukumu Kristina Deimon.

"Veidot savus tērpus mani pamudināja pagājušā gada Jaunais vilnis, uz kuru devāmies kopā ar mammīti. Gribējās skaisti izskatīties un jau laikus gatavojāmies šim pasākumam, bet izbraukājām gandrīz visus Rīgas veikalus un tā arī nedabūjām tērpus, kas ietu pie sirds un ļoti patiktu. Nācās iztikt ar mazumiņu.

Tad arī izlēmu - man būs tādi tērpi, kādi man patiks, arī mammīte mani iedvesmoja šim pasākumam, jo arī mana mammīte manā vecumā darināja tērpus," DELFI Izklaidei par lēmumu pievērsties tērpu darināšanai stāsta 23 gadus vecā valmieriete.

Audumus tērpiem māksliniece piemeklējusi pati - pirmie iegādāti Spānijā, un, tā kā meitene daudz ceļo, katrā valstī iepirkti dažādi augstas kvalitātes audumi.

"Man ļoti patīk dabīgs zīds un mežģīnes, tādēļ arī gandrīz visi tērpi ir darināti no šiem audumiem un katrs tērps ir bagātīgi apstrādāts ar Swarovski kristāliņiem.

Tērpu dizains ir visai intriģējošs, un ne katra sieviete spēs uzdrīkstēties tādu uzvilkt, bet arī uzdrīkstēšanās - tā ir māksla," skaidro Kristīne.

"Ļoti ceru, ka mani tērpi patiks daiļajam dzimumam, bet kritiķi mani nevērtēs pārāk bargi, jo esmu vēl ļoti jauna un iesācēja šajā lauciņā. Neesmu neko studējusi modes dizainera jomā, bet viss, kas man ir, ir dabas dots," godīga ir jaunā māksliniece.

Darbs pie pirmās vakartērpu kolekcijas jau gandrīz pabeigts, un vasarā plānota kolekcijas modes skate Rīgā, bet pati Kristīne daudznozīmīgi sola, ka tas ir tikai sākums.

Galerijā: ieskats jaunajā vakartērpu kolekcijā, kurā modeles loma uzticēta arī skaistumkonkursu organizētājai Lienei Skulmei (attēlā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!