Foto: Privātais arhīvs
Latvijas modes pasaulē uz virsotnēm strauji kāpt sākusi Alina Keller (attēlā). Jaunā un talantīgā meitene šobrīd ir viena no vadošajām pašmāju modes blogerēm, kuras plāns ir kļūt par galveno stila tendenču noteicēju Latvijā.

Strādā nevis zīmējas

DELFI Izklaidei atklāj Alina, modes biznesā viņa ir jau četrus gadus. Iepriekš meitene bijusi sieviešu modes veikala īpašniece un jau uzreiz uzsver, ka šis bizness ir gana grūts darbs, kas tikai ārēji izskatās pēc jautras izklaides.

"Tagad jau otro gadu esmu pašstila blogere, bet arvien vairāk apzinos, ka gribu būt viena no vadošajām trendseterēm jeb tendenču noteicējām Latvijā. Šobrīd es visu daru pati, man neviens nepalīdz, bet es saprotu, ka man ir vajadzīgs cilvēks, kurš palīdzēs man sociālajos tīklos un blogā," stāsta Alina.

Viņa atklāj, ka darbs, ko dara, ir viņai kā radīts, jo no vienas puses tas ir bizness, bet no otras - radošs process, kurā modes pazinēja var izpausties, kā pati vien vēlas. Nu jau apmēram gadu ļaudis Alinu neuztver kā kārtējo zīmēties kāro blogeri, bet sāk uzticēt viņai nopietnus projektus.

"Cilvēki sapratuši, ka es strādāju katru dienu, kaut ko daru sakarā ar modi, nevis iedomājos, ka esmu blogere un rakstu vienu reizi mēnesi," ar savu nopietno attieksmi var palepoties Alina, atklājot, ka tad, kad viņa sāka darboties šajā sfērā, Latvijā vēl nav bijis tik daudz modes bogeru. Nu viņa ir izcīnījusi savu vietu starp populārākajiem un atpazīstamākajiem.

Pelna naudu ar savu sirdslietu

Meitene atzīstas, ka pirms diviem gadiem nav pat sapņojusi par to, ka ar savu sirdslietu varēs pelnīt reālu naudu. "Daru to, pirmkārt, priekš dvēseles. Otrkārt, es rakstu tikai par to, kas man patīk, jo sūta man ļoti daudz apģērbu un kosmētikas.

Ar katru gadu vēl vairāk saprotu, kāda es tieši gribu būt. Mans galvenais mērķis ir iedvesmot cilvēkus, nevis strādāt tikai ar brendiem, reklamējot visu pēc kārtas. Vēl viens mans mērķis ir būt uz viena viļņa ar saviem lasītajiem. Man viņu ir daudz, bet es nekad neskrienu pakaļ cipariem," bloga lasītāju nozīmi uzsver Alina.

Alinas seja Latvijas šovbiznesa draugiem jau ir labi pazīstama - simpātiskā meitene ir bieža publisko pasākumu viešņa. Modes eksperte atzīstas, ka ir patīkami, ja viņu uz ielas atpazīst. Tiesa, daļai cilvēku pēc bildēm radies maldīgs priekšstats, ka allaž smalki sapostā Alina ir iedomīga.

Lai lauztu šo mītu, Alina izlēmusi darboties arī video formātā savā YouTube kanālā, tādējādi ļaujot faniem iepazīt sevi tuvāk.

Prestiži zīmoli lutina ar dāvanām

Par savu hobiju Alina sauc ceļošanu, kas ir reizē pelnīta atpūta un iespēja paplašināt profesionālos kontaktus, piemēram, apmeklējot ārzemju modes nedēļu šovus.

"Man ir ļoti daudz kontaktu, ņemot vēra, ka es tikai divus gadus rakstu blogu. Ar Mercedes Benz mēs dievīgi pavadījām laiku Rīgas modes nedēļā. Kompānija pat nolēma iedot man auto manam komfortam. Latvijai tas ir augsts līmenis.

Furla Milanās modes nedēļā atsūtīja man somu no jaunās 2016. gada kolekcijas, rakstot, ka es esmu izvirzīta kā trendsetere no Latvijas. Esmu Dune London vēstniece Latvijā. Ar Karen Millen es strādāju jau izsenis," sadarbības partneru lielākos vārdus atklāj Alina, skaidrojot, ka sarakstu varētu turpināt vēl un vēl.

Meitenei ir lieli nākotnes plāni, un viņa nebaidās tos izteikt skaļi. "Man liekas, ka pēc kāda laika es noteikti kļūšu par trendseteri Latvijā, jo es ticu tam, ka sapņi pamazām piepildās. Nekad neesmu meklējusi vieglāko ceļu, man viss nācis smagā darbā," uzsver talantīgā meitene.

Viņa spriež, ka blogeres amats ļāvis piepildīt bērnības sapni par nokļūšanu uz žurnālu vākiem, lai gan meitene nav gribējusi kļūt par vienkāršu modeli. Nu viņai izdevies sasniegt mērķi citādāk.

Starp citu, Alina ir liela smēķēšanas pretiniece - viņa uzsver, ka nekad nepozēs ar cigareti kā stila elementu un nesaprot blogerus, kas tā dara. Tāpat viņa nekad neies klāstīt visiem savas privātās dzīves lietas.

"Es zinu, ka visa mana dzīve ir publiska, ņemot vērā manu profesiju, un arī es pati esmu ļoti atvērta. Jūs varat par mani uzzināt ļoti daudz, bet jūs nekad neuzzināsiet, kas notiek manā privātajā dzīvē - tas ir noslēpums.

Ja nu vienīgi kādreiz uzrakstīšu grāmatu par modes biznesa aizkulisēm - tad jūs gan uzzināsiet visu," piebilst iedvesmojošā meitene. Ar Alinas blogu iespējams iepazīties šeit. Savukārt Instagram viņai var sekot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!