Foto: Vida Press

Vairākkārt pierādījies, ka latviešu dizaineru darinājumus nesmādē pat visspožākās un slavenākās pasaules šovbiznesa zvaigznes, un tagad latviešu izcelsmes modes mākslinieka veidotā apģērbā sabiedrībā izgājusi arī popdziedātāja un aktrise Dženifera Lopesa (attēlā centrā).

Aizvadītajā nedēļā Losandželosā norisinājās talantu šova American Idol, kurā 44 gadus vecā dziedātāja ir viena no žūrijas dalībniecēm, kārtējā raidījuma filmēšana, un šoreiz Lopesa bija tērpusies ļoti izteiksmīgā, fliterīšiem rotātā kleitā.

Kā zināms, ASV šovs American Idol tiek translēts tiešraidē, un jau raidījuma laikā Lopesas spožā kleitiņa, kuru viņa pati jokodamās salīdzināja ar nāriņas kostīmu, izpelnījās raidījuma skatītāju simpātijas.

Krāšņais, fliteriem rotātais tērps uz amerikāņiem atstāja tik neizdzēšamu iespaidu, ka tīmekļa vietnē Twitter drīz vien populāra kļuva mirkļbirka #MermaidPrincess jeb "nāriņu princese", un ārvalstu mediji un modes blogeri steidza noskaidrot, kurš ir šī tērpa autors.

Nebija ilgi jāgaida, līdz noslēpumainības plīvurs krita un atklājās, ka kleitas modeli radījis dizaineru duets Fyodor Golan, kura viens no dalībniekiem ir latviešu izcelsmes modes mākslinieks Fjodors Podgornijs, kurš savulaik dzīvojis un mācījies Rīgā.

Šobrīd Fjodors dzīvo Londonā, kur kopā ar savu dzīvesbiedru Golānu Frīdmanu vada modes zīmolu Fyodor Golan, un abi mākslinieki regulāri piedalās dažādās modes nedēļās, un par viņu tērpiem fano vairākas britu slavenības un šovbiznesa zvaigznes.

Kā vēsta modes zīmola oficiālajā Facbook lapā pieejamā informācija, kleita, kas American Idol raidījumā bija mugurā Lopesai, ir no Fyodor Golan 2014. gada rudens kolekcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!