Foto: Reuters/Scanpix

Pēc svētdien, 12. janvārī, Beverlihilzā notikušās Holivudas Ārvalstu preses balvas Zelta globuss pasniegšanas ceremonijas cilvēki aktīvi apspriež ne tikai balvas ieguvušās filmas un aktierus, bet arī kādu kleitu.

Lai gan ne viena krietns pulciņš daiļā dzimuma pārstāvju svinīgajai ceremonijai bija izvēlējušās pamanāmus un atmiņā paliekošus tērpus, vislielāko rezonansi sabiedrībā radījusi filmas Bada spēļu zvaigznes Dženiferas Lourensas (attēlā pa kreisi) baltā kleita ar melnajām jostiņām, kas kleitu apņēma ap vidukli un zem dibena.

Lai gan aktrises kleitu darinājuši Dior modes nama mākslinieki, modes pasaulē zināmais vārds neattur komentētājus no kritiskiem vērtējumiem - vairums interneta lietotāju pievienojas modes ekspertu atzinumam, ka šī kleita slaidajai aktrisei liek izskatīties neveikli, un sociālajos tīklos Lourensa pat tiek salīdzināta ar vecu tamponu.

Tāpat sarosījušies dažādi asprāši, kuri steiguši piedāvāt savu versiju par šobrīd populārāko kleitu pasaulē - līdzīgos veidojumos ietērpti gan kaķi, gan suņi, gan puiši un lelles, tādējādi apliecinot, ka pie kinozvaigznes cienīga tērpa var tikt ikviens, izmantojot mājās pieejamās lietas.
Protams, kustībai izdomāts arī nosaukums, papildinot plašo stulbingu sarakstu - aktrises kleitas izsmiešana tiek atzīmēta ar haštagu "Lawrencing" jeb "lourensings".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!